Чуднівська громада

Житомирська область

БЕЗБАР’ЄРНИЙ ТА ДОСТУПНИЙ ОСВІТНІЙ ПРОСТІР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ДОРОСЛИХ – РІВНІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ВСІХ

Дата: 07.11.2021 18:45
Кількість переглядів: 642

Європа почала свій цивілізаційний прорив з того, що освіта перестала бути привілеєм «обраних» і стала доступною широким верствам.

Це дозволило не просто передавати знання від покоління до покоління, поєднуючи досвід старших з жагою молодих. Але також масштабувати їх, створювати критичну масу освіченості, яка необхідна для розвитку.

Знання втілювалися у технології, технології – у прогрес, прогрес – у процвітання. Та й сам успіх Європейського Союзу, цього безпрецедентного проєкту, багато в чому обумовлений загальною освіченістю, яка дозволила мислити глобально, вийти за межі національних обмежень.

Тому безбар’єрний та доступний освітній простір, де кожен може отримати освіту незалежно від місця проживання або фізичних особливостей– такий же важливий аспект євроінтеграції, як економіка, дотримання законів чи демократія. Освіта – це не лише про зміст, але також і про «форму». Про місце, де будь-хто, незалежно від віку, може зручно сісти, розкрити ноутбук чи книжку, поспілкуватися з однодумцями, послухати лекцію.

Україна працює над створенням комфортних та доступних умов навчання для кожного громадянина. Так, у 2016–2020 роках закуплено 2 300 шкільних автобусів, у т. ч. 117 спеціальних – для дітей з особливими освітніми потребами.

Європейські партнери також підтримують Україну у модернізації закладів освіти та їх переоснащенні сучасним обладнанням; надають можливості обдарованим студентам безкоштовно навчатися у кращих освітніх закладах Європи.

Сучасний світ – світ безперервної освіти. Тільки так нації і країни можуть залишатися конкурентоздатними, перетворюючи нові знання на спільний добробут. І демократія з усіма її благами можлива лише в освіченому суспільстві.

Безбар’єрний освітній простір для дітей та дорослих – це рівні можливості для всіх. Це запорука розвитку України.

Це – євроінтеграція!

Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту ЄС Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут https://association4u.in.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь