Чуднівська громада

Житомирська область

Якщо здаєте квартиру – необхідно до 1 травня легалізувати отримані у 2018 році доходи

Дата: 11.04.2019 13:31
Кількість переглядів: 761

Якщо здаєте квартиру – необхідно до 1 травня легалізувати отримані у 2018 році доходи

Любарська ДПІ Бердичівського управління ГУ ДФС у Житомирській області нагадує, що громадяни, які здають нерухомість в оренду, зобов’язані сплачувати податки. Відтак, кожен громадянин, який не є підприємцем, але здає нерухоме майно в оренду (нежитлова нерухомість, квартири, будинки чи навіть кімнату в оренду, довгострокову або подобову) має сплатити з отриманого доходу податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18 відсотків та 1,5 відсотків військового податку. 

Подати декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік необхідно не пізніше 2 травня цього року до податкової інспекції за місцем реєстрації .

Відповідно до пп. 170.1 Податкового кодексу України під час нарахування доходу фізичній особі від надання нею в оренду об’єктів нерухомості необхідно враховувати розмір орендної плати, зазначений в договорі оренди, який має бути не меншим, ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди. 

Мінімальна сума орендного платежу визначається за Методикою визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, затверджено постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1253, виходячи з мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості з урахуванням місця її розташування, інших функціональних та якісних показників, що встановлюються органом самоврядування села, селища, місця, на території яких вона розташована. 

       Надходження податку на доходи фізичних осіб - один із резервів наповнення місцевого бюджету. Тобто, сплачуючи цей податок, ви підтримуєте саме місцеві бюджети своїх громад.

                          Любарська ДПІ Бердичівське управління

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь