Чуднівська громада

Житомирська область

Сьогодні, 22 січня, у всій Україні святкують День Соборності

Дата: 22.01.2020 14:10
Кількість переглядів: 521

Фото без опису

Сьогодні  Україна відзначає знаменну подію в історії нашого народу - День Соборності України, свято об’єднання українських земель у  єдину самостійну, соборну державу. Збулося одвічне прагнення нашого народу, збулося те, за що страждали і гинули кращі сини і доньки України. Цей день став провідною зорею для геніїв, поетів,справжніх патріотів.

 

22 січня 1919 року відбулося проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

Цей день  назавжди залишиться в історії українського народу, як свято Соборності України, яку ми безмежно любимо.

 

Двадцяте століття залишило нам у спадок важливі події, які не втрачають свого значення та  актуальності і сьогодні. Прагнення свободи, прагнення волі і тернистий шлях, який пройшов наш народ показані у фільмі «Акт Злуки 22 січня 1919р».

Наша молодь матиме змогу  осягнути важливе значення до самоствердження українського народу, який понад усе цінує своє прагнення до незалежності та територіальної єдності, тому що тільки в єднанні - сила нашого народу.

Відзначення Дня Соборності, вшанування творців цієї історичної події  -  це обов’язок кожного свідомого українця, обов’язок берегти світлу пам’ять незлічених жертв, покладених українським народом на вівтар незалежності,  державності.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь