Чуднівська громада

Житомирська область

У Чуднові вшанували Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2020 14:12
Кількість переглядів: 1194

     20 лютого 2020 року ми відзначаємо шосту річницю з дня трагічних, сповнених героїзму подій Революції Гідності, пік розстрілів Героїв Небесної Сотні. Цей день назавжди увійде в історію України як символ жертовності, патріотизму та героїзму і вкотре підтвердить тезу про те, що в найважчий період нашої історії знайдуться герої, які своєю жертовністю дозволять будувати нам майбутнє.

     Внаслідок цих подій загинуло понад 100 людей, більше тисячі отримали поранення, кілька десятків людей пропали безвісти. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

     Сьогодні, 20 лютого до Дня Героїв Небесної Сотні у Чуднові біля пам’ятника «Борцям за єдність та незалежність України» відбувся мітинг, у якому взяли участь в. о. Чуднівського міського голови Сергій Костяков, голова районної ради Павло Домашенко, заступник голови районної державної адміністрації Олександр Рудик, представники Чуднівського козацького товариства ім. Северина Наливайка, голова Чуднівського районного громадського об’єднання «Майдан» Василь Макарець, учні Чуднівського ліцею, делегації установ та організацій, громадськість.

     Учасники заходу, схиливши голови, хвилиною мовчання вшанували пам’ять патріотів, які ціною власного життя дали можливість Україні бути незалежною, демократичною державою та поклали квіти до пам’ятника «Борцям за єдність та незалежність України».

     У всіх церковних храмах Чуднова сьогодні проводяться панахиди за загиблими на Майдані.

     Мешканці Чуднівської громади висловлюють глибокі співчуття родинам загиблих Героїв.

   Слава Героям Небесної Сотні, слава українським воїнам, які з гідністю та честю виконують свій святий обов’язок захисту нашої Батьківщини. Будьмо гідні своїх Героїв, які віддали свої життя за нашу свободу та право на вільний розвиток.

Слава Україні!!!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь