Чуднівська громада

Житомирська область

Чуднівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області закликає усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Дата: 16.04.2020 10:33
Кількість переглядів: 1063

  На Житомирщині склалася критична ситуація із пожежами в екосистемах. З початку року в області сталося вже 1041 загоряння, на загальній площі майже 2800 гектарів. 840 з них – це пожежі сухої рослинності на відкритих територіях, землях запасу об’єднаних територіальних громад та сільських (селищних) рад. Під час їх гасіння було виявлено трьох загиблих чоловіків.

  При цьому на території  Романівського району в с. Борятин виникла масштабна пожежа від спалювання сухої трави внаслідок сильних поривів вітру, змінився напрямок розповсюдження пожежі. Вогонь фронтом 500 м миттєво перекинувся на населений пункт Борятин та охопив 27 будівель, розташованих на одній вулиці біля поля. Серед них 16 житлових будинків (12 з них пустки) та 11 господарських будівель. 

 Верховна Рада України прийняла законопроект №2339 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)». 

 Випалювання стерні, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища - карається штрафом від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та 15 тис. 300 до 21 тис. 420 грн для посадових осіб.

 Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь