Чуднівська громада

Житомирська область

Подорож Європою з книгою пропонують бібліотеки Чуднівської громади

Дата: 15.05.2020 09:59
Кількість переглядів: 604

 Традиційно третьої суботи травня відзначається День Європи в Україні, що є важливим кроком у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Цьогоріч це свято припадає на 16 травня.

  Через пандемію і карантинні обмеження бібліотеки Чуднівської громади не мають змоги організовувати конкурси, публічні зустрічі для святкування Дня Європи в Україні.

  В рамках відзначення Дня Європи в Україні через сторінку Facebook Чуднівська міська бібліотека організувала знайомство з книгами-ювілярами року європейських авторів: серед них всесвітньовідома трагедія Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» (1595р.), один з найвідоміших творів сучасності, роман Жюля Верна «20000 льє під водою» (1870р.), популярний роман Ернеста Хемінгуея «По кому подзвін» (1940р.), неймовірна історія Льюїса Керола «Аліса в Країні Чудес» (1865р.) та багато інших шедевральних творів, які представлені також відповідною тематичною виставкою. У бібліотеці є технічні можливості для запланованої індивідуальної віртуальної подорожі «Відкрий для себе Європу».

  2020 рік Президентом України проголошено Роком Європи в Україні. Цього ж року відзначається 25-річчя з часу вступуУкраїни до Ради Європи.

  З цієї нагоди у Чуднівській міській бібліотеці діє постійна тематична книжкова виставка "2020 – Рік Європи в Україні", яка пропонує користувачам дізнатися про країни Європи та про Європейський Союз в деталях. Тут зібрані матеріали про історію створення Європейського Союзу, в якому майже три десятки  держав Європи об’єдналися на основі загальнолюдських і демократичних цінностей задля досягнення стабільності, миру та процвітання, що є в числі пріоритетів розвитку Української держави. Книжкова виставка – це також цікава подорож країнами Європи та знайомство з її визначними місцями, адже у 2020 році Зеленою столицею Європи стало м. Лісабон (Португалія), а культурними столицями Європи названі міста Рієка (Хорватія) і Голуей (Ірландія), а також з класикою та сучасними творами європейського письменства.

 У сільських бібліотеках Чуднівської ОТГ також працюють тематичні виставки: «Знай про Європу більше» (с.Турчинівка), «Європа – спільний дім» (с.Тютюнники), «Україна  - це Європа» (с.Дриглів), «Нова Україна в новій Європі» (с.Дубище), «Подорожуючи Європою» (с.Стовпів), «Пізнаємо Європу разом» (с.Красносілка).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь