Чуднівська громада

Житомирська область

ПРО РАЦІОНАЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ВОДИ

Дата: 25.05.2020 11:20
Кількість переглядів: 602

 Ми поки навіть не навчилися думати про воду, як  про ресурс, який має властивість вичерпуватися. Через зміни клімату порушується водний баланс у природі: міліють, пересихають річки. Цієї зими, коли фактично не  було опадів, багато водосховищ недоотримало воду, висихають  криниці, зникає  вода  і  в  свердловинах.

 Тема наявності води — це тема з гострими кутами. Вона вимагає серйозного осмислення і, як результат, складних рішень. Відсутність грошей в цій історії – не найбільша проблема. Набагато більша проблема — це боязнь відповідальності за складні і непопулярні рішення. Коронавірус і карантин вчать нас думати про суспільне, відчувати свою відповідальність за свої персональні дії. Вони заохочують нас цінувати правила і переставати бути варварами.

 З початком весняно-літнього сезону споживання води приватним сектором значно збільшується, адже власники присадибних ділянок використовують її для поливу городів, клумб, теплиць, на  будівництво.  Значна частина споживачів   нераціонально споживає воду, якої у нас із вами із кожним днем стає все менше.  У зв'язку із водною кризою, у якій опинилося  і  наше місто, ми зараз не можемо собі дозволити нераціональне використання води.

  Саме тому,  21 травня 2020 року, за  зверненням  ЧКП «Теплокомуненерго»,  виконавчим  комітетом Чуднівської  міської ради   було прийнято  рішення  про    створення  комісії   по  проведенню  перевірок  з  виявлення  безоблікового  водоспоживання  і  витрат  води.

 Згідно з Наказом № 190 "Про затвердження Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України (від 27 червня 2008 року)", ми штрафуватимемо тих осіб, які поливають свою городину за допомогою шлангів та несанкціоновано підключаються до водорозбірних колонок. Штраф буде розраховуватись з урахуванням діаметру труби та швидкості руху води за період 1 місяць. Орієнтовно він складатиме  23736,58 грн.  Окрім того,  буде проведено  відключення  від централізованого  водопостачання.

   Ми  вже  мали такі  прецеденти, тож просимо не порушувати встановлені правила і поважати себе та сусідів, у яких через безгосподарницьке користування водою, знижується тиск води у домогосподарствах.

   Чуднівське  комунальне  підприємство «Теплокомуненерго»  звертаємося до  чуднівчан   із  проханням:

  • раціонально  використовувати  воду.
  • встановлювати лічильники  обліку  води, які дозволять платити винятково за спожиту воду.
  •  вишукати  можливість здійснення  поливання   та  будівництва  з альтернативних  джерел  води.

 Завдяки тому, що ми економимо лише те, за що платимо, ми дедалі більш  раціонально   споживатимемо  воду.

  Чи буде Чуднів з водою, багато в чому залежить і від його мешканців. Якщо кожен раціонально використовуватиме цей цінний ресурс, то його запаси можна розтягнути на триваліший час.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь