Чуднівська громада

Житомирська область

Заклади дошкільної освіти Чуднівської міської ради готуються до відновлення роботи

Дата: 29.05.2020 08:34
Кількість переглядів: 662

 З 3 червня 2020 року заклади дошкільної освіти Чуднівської міської ради відновлюють свою роботу  в умовах дії обмежувальних заходів ( рішення позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26 травня 2020 року).

 Згідно з опитуванням, яке проводили директори  закладів, на сьогодні заявлена потреба у відвідуванні 242 дітей.

  28 травня 2020 року, під керівництвом начальника відділу освіти Чуднівської міської ради  Володимира Кривоцюка та за участю методиста методичного сектору відділу освіти Лесі Подолянець відбулася нарада керівників закладів дошкільної освіти Чуднівської міської ради  з питань організації роботи закладів у період карантину. На нараді вирішувались такі питання:

1. Проведення інструктажу з керівниками щодо особливостей роботи закладів впродовж карантину, обмежувальних і протиепідемічних заходів та порядку дії у випадку виявлення ознак респіраторних захворювань у вихованців чи працівників.

2. Проведення навчання серед керівників щодо дотримання інструкцій та правил роботи на період карантину у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-19), а також дотримання вимог санітарного законодавства.

 У відділі освіти Чуднівської міської ради створено комісію із залученням працівників охорони здоров’я, районного управління ГУ Держспоживслужби України та виконуючого обов’язки старости адміністративної одиниці, на території якої знаходиться заклад дошкільної освіти.

 До 03.05.2020 року зазначеною комісією буде проведено огляд закладів дошкільної освіти щодо їх готовності до прийому дітей і роботи на період карантину.

 Для роботи садочків на суму біля 70 тис. грн. закупили необхідний перелік засобів: термометри, одноразові рукавички, дизенфікуючі засоби, паперові рушники та обприскувачі для проведення дезінфекції.

Як працюватимуть заклади дошкільної освіти Чуднівської міської ради з     3 червня 2020 року:

1. Прийом в заклад дошкільної освіти здійснюватиметься з обовязковим проведенням температурного скринінгу та візуального огляду всіх дітей (температурний скринінг дітей проводитимуть при вході у заклад та кожні 4 години).

2. Рекомендований режим роботи:

- у Чуднівському ЗДО «Зірочка», Чуднівському ЗДО «Веснянка», Красносільському ЗДО, Красногірському ЗДО, Бабушківському ЗДО, М.Коровинецькому ЗДО «Сонечко»,Тютюнниківському ЗДО «Буратіно»: прийом з 7:30 год до 8:30 год, повернення дітей додому: з 16:00 год до 18:00 год;

- Будичанському ЗДО, Короченському ЗДО : прийом з 8:00 год до 9:00 год, повернення дітей додому: з 16:00 год до 17:00 год;

- Дубищенському ЗДО та Дідківському ЗДО: прийом з 8:00 год до 9:00 год, повернення дітей додому з 13:00 год до 14:00 год;

- Кихтівському ЗДО: прийом з 8:00 год до 8:30 год, повернення – з 11:30 до 12:00 год;

- Турчинівському ЗДО та Стовпівському ЗДО: прийом з 9:00 год до 9:30 год, повернення – з 12:30 год до 13:00 год.

3. Ранкове приймання дитини до закладу дошкільної освіти та передачу після закінчення дня проводитиме вихователь групи на території закладу за межами будівлі. За несприятливих  погодних умов – на вході до приміщення чи у павільйоні.

4. Батьки або особи, які їх замінюють, повинні одягати респіратор або захисну маску.

5. Працівникам закладу дошкільної освіти також вимірюватимуть температуру вранці та впродовж дня. Не допускатимуться до виконання обовязків працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 ºС або ознаки респіраторних захворювань.

6. У закладах організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками для персоналу із обмеженим самостійним доступом до них дітей.

7. Передбачається переформатування кімнат для занять таким чином, щоб забезпечити максимальне фізичне дистанціювання.

8. Організація безпечного освітнього середовища здійснюватиметься відповідно до Постанови головного державного лікаря України №25 від 21 травня 2020 року «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів  у ЗДО на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь