Чуднівська громада

Житомирська область

З 1 червня штрафуватимуть за відсутність адресної таблички на будинку

Дата: 03.06.2020 13:28
Кількість переглядів: 901

 Згідно з правилами благоустрою і відповідно до методичних вимог для проведення Всеукраїнського перепису населення, домогосподарства та адміністративні будівлі повинні мати адресні таблички. Власників будинків без адресних табличок з початку літа чекає штраф.

 Маркування на будівлях необхідне для організації простору. Табличка з номером і назвою вулиці або провулка на вашу адресу допомагають персоналу швидкої медичної допомоги, працівникам пожежної безпеки або поліцейським оперативно ідентифікувати ваше домогосподарство і вчасно відреагувати на звернення.

 Необхідно відзначити, що не тільки житлові будинки повинні мати табличку з адресою, але і всі інші адміністративні будівлі (підприємства бюджетної сфери, адміністративні заклади, магазини, банки, аптеки і т.д.).

 Власники домогосподарств, керівники приватних підприємств і підприємці малого та середнього бізнесу зобов’язані встановити табличку з номером і назвою вулиці на свою адресу на фасаді житлового будинку, підприємства, закладу торгівлі або соціальної сфери.

 У 2020 році в Україні планується проведення Всеукраїнського перепису населення. Наявність адресних номерів регламентовано вимогами і рекомендаціями для статистичного і офіційного обліку чисельності населення, що проживає на території країни в цілому і на всіх рівнях її адміністративно-територіального устрою.

 Порушення правил благоустрою тягне покарання адміністративного характеру згідно зі ст. 152 КУпАП України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».

 З 1 червня штрафи за відсутність номерів на домогосподарствах будуть досягати до 1360 грн. – для населення і до 1800 грн. – для магазинів, ферми, бюджетних установ та церкви.

 Керівникам підприємств, організацій, установ, незалежно від форм власності та відомчої належності, юридичні та фізичні особи, зобов’язані забезпечити наявність на кожному будинку номерних знаків та назв вулиць, провулків відразу після завершення дії карантину.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь