Чуднівська громада

Житомирська область

В.о. Чуднівського міського голови взяв участь у засіданні комісії департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА щодо доцільності встановлення пам’ятника Яну Барщевському у м. Чуднів

Дата: 15.06.2020 14:16
Кількість переглядів: 1159

 У п’ятницю, 12 червня, у Житомирській ОДА відбулось засідання комісії щодо доцільності спорудження пам’ятника білорусько-польсько-українському письменнику Яну Барщевському у м. Чуднів.

 У роботі комісії взяли участь в.о. Чуднівського міського голови Сергій Костяков, начальник відділу культури, молоді та спорту Чуднівської міської ради Світлана Захарченко, краєзнавець Юрій Гайдаш, начальник відділу у справах релігій, національностей та охорони культурної спадщини управління культури та туризму департаменту культури, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Олександр Пивоварський, завідувач сектору з питань охорони культурної спадщини департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Олена Бабушко, старший науковий співробітник відділу досліджень Житомирського краєзнавчого музею Олександр Тарабукін, голова Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторія Лясковська-Щур.

 У ході засідання члени комісії визнали за доцільне встановлення пам’ятника видатному літератору Яну Барщевському у місті Чуднів та обговорили питання наявності всіх необхідних дозволів для його спорудження.

 Нагадаємо, що у квітні 2019 року у м. Чуднів виявлена чавунна надмогильна плита білорусько-польсько-українського письменника Яна Барщевського, який останні роки жив і був похований у Чуднові. Ця подія привернула велику увагу вчених та громадськості України, Білорусі та Польщі.

 На даний час плита знаходиться у м. Житомирі на реставрації. Після чого плиту планують повернути до Чуднова, де письменнику незабаром встановлять пам’ятник за сприяння білоруської фундації Марії Магдалени Радзивілл.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь