Чуднівська громада

Житомирська область

Податковій інспекції у Чуднові бути!

Дата: 05.08.2020 19:51
Кількість переглядів: 1454

 Сьогодні, 05 серпня, у м. Житомирі відбулась спільна нарада за участі голів ряду районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад області, яку проводило Головне управління Державної податкової служби України в Житомирській області. У нараді взяв участь в.о. Чуднівського міського голови Сергій Костяков.

 Під час наради її учасники обговорили питання щодо збільшення дохідної частини місцевих громад за рахунок збільшення надходжень податків, контролю за фактами використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, сплати плати за землю та нерухоме майно тощо.

 Одним із головних питань, яке викликало ряд дискусій, стало створення в області відділень Державної податкової інспекції, в т.ч. і в м. Чуднові. Начальник та заступники начальника ДПС у Житомирській області виступають за створення в області Центрів обслуговування платників (ЦОП), гарантують кадрове та організаційне забезпечення ЦОПів, проте вказують на необхідність плідної співпраці та взаємодії між місцевими громадами та органами ДПС з метою забезпечення організації надання адміністративних та консультаційних послуг, створення комфортного обслуговування платників та громадян.

 На практиці це означає, що місцева влада має забезпечити приміщення для ЦОП, що відповідатиме державним будівельним та іншим нормам, а саме: наявність пандусів, внутрішніх туалетів, сучасний ремонт та техніка, підігрів вхідної площадки, охоронна та пожежна сигналізація, система пожежогасіння, камери відео спостереження, електронне табло та ін. Тобто, саме на місцевий бюджет має лягати тягар із забезпечення та утримання ЦОПів.

 В.о. міського голови Сергій Костяков, взявши слово, нагадав керівництву ГУ ДПС в Житомирській області про те, що до 2018 року в Чуднові функціонував ЦОП, який був облаштований на прохання колишнього обласного керівництва податкової служби за кошти місцевого бюджету. Проте, у 2019 році даний ЦОП був ліквідований, а металопластикові конструкції, стеля, меблі та інше обладнання з нього було демонтовано та перевезено до Любарської податкової інспекції. Тому, наразі, питання повторного виділення коштів з місцевого бюджету на створення Центру обслуговування платників виглядає не зовсім правильним та раціональним. Але Сергій Михайлович запевнив, що докладе максимум зусиль для відкриття ЦОПу для створення комфортних умов для жителів громади.  

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь