Чуднівська громада

Житомирська область

У Чуднові вшанували пам’ять жертв фашизму

Дата: 14.09.2020 14:17
Кількість переглядів: 489

 З 1962 року було прийнято вважати кожну другу неділю вересня Міжнародним днем пам’яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, тому що на цей місяць припадає дві пов’язані з Другою світовою війною дати - день її початку і її повного завершення. Це стало однією з причин встановлення дня жалоби на вересневу неділю. Цьогоріч День пам’яті жертв фашизму припадає на 13 вересня.

 Цей день пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в результаті гігантського, нелюдського експерименту. Це мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше – мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб і від голоду.

 Тож сьогодні, 14 вересня, представники Чуднівської міської ради  вшанували пам’ять тих, чиє життя було покалічено і зруйновано у Другій світовій війні, та поклали квіти до пам’ятних місць жертвам фашизму (у парку «Тетерів», за містом Чуднів).

 До відома: навесні 2020 року при проведенні заходів з благоустрою працівниками КП «Благоустрій» Чуднівської міської ради у полі за містом Чуднів (Новий Чуднів) випадково було виявлено місце поховання жертв фашизму часів Другої Світової війни. Як виявилося пізніше, у цьому місці захоронено більше 100 розстріляних євреїв. Пам’ятний знак було встановлено родичами загиблих, родиною ЦАП, які з часом виїхали до Ізраїлю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь