Чуднівська громада

Житомирська область

В.о. Чуднівського міського голови зустрівся з представниками білоруського Фонду Марії Магдалени Радзивілл

Дата: 09.10.2020 10:41
Кількість переглядів: 1238

  Вчора, 8 жовтня, в.о. Чуднівського міського голови Сергій Костяков зустрівся з представниками білоруського Фонду Марії Магдалени Радзивілл Олександром Сапего та Павлом Мацукевичем. У зустрічі взяла участь і начальник відділу культури, молоді та спорту міської ради Світлана Захарченко.

  Як відомо, саме за фінансової підтримки Фонду Марії Магдалени Радзивілл (Республіка Білорусь) у місті Чуднів було споруджено та відкрито перший у світі пам’ятник білорусько-польсько-українському письменнику, громадському діячу Яну Барщевському.

 Президент Фонду Олександр Сапего у зв’язку з протиепідеміологічними заходами не зміг прибути на відкриття пам’ятника 12 вересня 2020 року. Тому, як тільки з’явилась можливість він завітав до Чуднова.

  Під час зустрічі Сергій Михайлович висловив щирі слова вдячності президенту Фонду за фінансову підтримку, ініціативу для спорудження пам’ятника і вручив подяку Чуднівської міської ради, пам’ятну медаль та подарунок для державного музею історії білоруської літератури від місцевої майстрині народної творчості Наталії Гофінгер-Бугайчук, яка написала диптих за твором Яна Барщевського «Шляхтич Завальня або Білорусь у фантастичних оповідях».

  У свою чергу, представники Фонду подякували за цінні подарунки та зазначили, що це не остання зустріч, адже намічені подальші шляхи співпраці. А від державного музею історії білоруської літератури у міську раду надійшла подяка за увагу до відомого письменника та увічнення його пам’яті встановленням пам’ятника у Чуднові.

  Зустріч продовжилася відвіданням меморіального комплексу присвяченого Яну Барщевському.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь