Чуднівська громада

Житомирська область

У ЧУДНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ВИЗВОЛИТЕЛІВ УКРАЇНИ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

Дата: 28.10.2020 15:45
Кількість переглядів: 709

 Щорічно,  28 жовтня  вся Україна відзначає  остаточне  вигнання     військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової     війни  за межі сучасної території України. Згідно з офіційним    формулюванням, цей день запроваджено "з метою всенародного    відзначення визволення України від нацистських загарбників, а також   вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу під час Другої світової війни".

 У ході ІІ Світової війни 1939–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. 23 серпня 1943 року було звільнено Харків, у вересні-жовтні цього ж року відбувалася одна з найбільших військових операцій у світовій історії битва за Дніпро, кульмінацією якої стало вигнання загарбників з Києва.                  

  76 років відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від нацистських  загарбників, та скільки б не пройшло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.

   З нагоди 76-ї річниці визволення України від нацистських загарбників сьогодні у Чуднові відбулось урочисте покладання квітів до обеліску Слави.

  Пам’ять загиблих у ті страшні роки прийшли вшанувати в.о. Чуднівського міського голови Сергій Костяков, голова районної ради Павло Домашенко,  голова райдержадміністрації Олександр Хомич, представники районної організації ветеранів, працівники державних установ та організацій, громадськість.

 Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника та хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, працівників тилу, партизанів, синів і дочок нашої землі, які довели усьому світу, що наш народ не скорити.

  Квіти покладалися до всіх пам’ятників та пам’ятних знаків Чуднівської громади, пов’язаних з героїчним минулим.

 

  Приурочено цій даті і відкриття пам’ятника на братській могилі воїнів, які загинули за визволення Чуднівщини від нацистських загарбників у січні 1944 року, яке відбулось сьогодні у селі Короченки.

  Саме на цьому місці поховані 28 воїнів, які своєю жертовністю захищали наш край. Їхні тіла не були перепоховані, тому на цьому місці встановлено даний монумент.

  Пам’ятник спорудили за сприяння в.о. Чуднівського міського голови Сергія Костякова та фінансової підтримки місцевих господарників Юрія Миколаєнка, Володимира Куліша та Олександра Сорочинського.

  У відкритті пам’ятника взяли участь в.о. Чуднівського міського голови Сергій Костяков, представники міської ради, районної організації ветеранів керівництво району, місцеві жителі.

 Живий свідок тих трагічних подій Ганна Степанівна Шовтюк розповіла присутнім страшні деталі.

 Освячення пам’ятника здійснив настоятель місцевої громади св. Івана Богослова УГКЦ отець Степан Вавричин.  

  Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до монумента.

  Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь