Чуднівська громада

Житомирська область

Закінчилась Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 11.12.2020 15:47
Кількість переглядів: 492

 

  З 25 листопада по 10 грудня тривала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».  

  До акції активно долучилися служба у справах дітей міської ради, заклади освіти та бібліотеки громади.

  В рамках проведення акції  головним спеціалістом служби у справах дітей Чуднівської міської ради з  працівниками Чуднівського відділення поліції  проведено  міжвідомчу нараду щодо подальшої співпраці спрямованої на протидію, попередження  вчинення жорстокого поводження, насильства відносно дітей та за участю дітей на території громади.  

 Було здійснено перевірку факту вчинення насильства відносно дитини, прийнято усі необхідні міри щодо захисту її законних  прав та інтересів. З матір’ю проведено профілактичну роботу щодо належного виконання  батьківських обов’язків, здійснення контролю за місцем перебування дочки,  надано рекомендації щодо подальших дій для  забезпечення безпеки своєї дитини, вручено тематичні брошури.

  Станом на 11 грудня на обліку в службі у справах дітей міської ради перебуває  2  дитини   із  2 сімей,  які зазнали фізичного насильства, 2 дитини              із 2 сімей, які зазнали сексуального насильства. У кожному випадку працівниками служби у справах дітей міської ради прийняті усі необхідні рішення для захисту життя та здоров’я дітей, їх прав та інтересів.

  Одним  із  пріоритетних напрямків роботи служби  у справах дітей міської ради завжди був і залишатиметься захист  дітей громади  від жорстокого поводження та вчинення насильства,  як  в  сім’ї,  так  і поза її межами.   Потрібно памятати,  що є органи та служби, які координують систему заходів, спрямованих на допомогу дітям, які стали жертвами насильства та не стояти осторонь дитячої долі.

  У закладах освіти Чуднівської міської ради також відбулися заходи  до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», метою яких є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, дітей.

 У школах проведено години спілкування "Попередження домашнього насильства", виховні уроки "Мій улюблений світ - без насильства", "Право людини бути захищеною", підготовлено презентації, проведено конкурси малюнків, виготовлено стіннівки.

  У рамках Всеукраїнської акції  «16 днів проти насильства» та з метою збільшення розуміння та обізнаності про всі форми насильства над  людьми, у Чуднівській міській бібліотеці було проведено ряд заходів. Зокрема: розгорнуті пізнавальна книжкова виставка «Цікава казка – правова підказка» (1-4 класи), тематична експозиція, яка працювала на абонементі 5-9 класів, проведено пізнавальний  бліц-турнір у форматі онлайн під назвою « Ти і закон», підсумок якого було підбито саме10 грудня у День прав людини. 

   На абонементі для дорослих працював інформаційний стіл «Сам собі адвокат», де було представлено  документи на правову тематику, а також постійний виклад літератури «Поради психолога». Завдяки новим надходженням літератури до Міжнародного дня людей з інвалідністю  у  бібліотеці  презентовано перегляд літератури «З вірою в любов і милосердя», в якому розкриті професійні підходи до інклюзивного навчання.    

 Тижні правових знань із запланованими тематичними виставками відбулись також в сільських бібліотеках Чуднівської ОТГ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь