Чуднівська громада

Житомирська область

Підсумки онлайн-фестивалю "Україна колядує"

Дата: 29.01.2021 15:55
Кількість переглядів: 986

  Різдвяні свята на нашій землі – це насправді казковий і радісний період, що супроводжується урочистими гуляннями, жартами, колядками, щедрівками та веселими костюмованими вертепами. Традиції та обряди, приурочені до різдвяних святок, існують вже не одну сотню літ. З тих пір вони стали самобутньою складовою культури українського народу. Наше покликання: відродити, поширити та зберегти традиціїї рідного краю.Тому і було відділом  культури, молоді та спорту Чуднівської  міської ради  у 2020 році прийнято рішення про  започаткування  регіонального фестивалю колядок та щедрівок «Україна колядує» на базі  Будичанського сільського будинку культури. Перший фестиваль пройшов успішно 11січня2020року.

   На жаль, цьогорічний фестиваль в умовах карантинних обмежень, проходив в режимі онлайн. Але, не зважаючи на труднощі, які виникали при організації записів, із 14 закладів культури 12 – взяли активну участь у щедрівках та колядках.  Свої виступи організатори розмістили на сторінці  відділу культури, молоді та спорту  міської ради соціальної мережі Facebook, а також на сторінках клубних закладів. До участі у фестивалі було залучено більше ста учасників. Перегляд здійснили біля 10000 чоловік. Оргкомітет прийняв рішення не визначати кращі колективи. Адже  в міру своїх  можливостей  старалися всі. 

  Все ж  хочемо відзначити творчі колективи закладів культури сіл:  Красносілка, Дубище, Будичани, Короченки, Тютюнники та Дідківці за хороший  виконавський рівень та цікаве технічне оформлення своїх виступів. Сподіавємось, що наступного року ми зустрінемося на фестивалі у примішенні Будичанського СБК.

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь