Чуднівська громада

Житомирська область

ДІТИ МРІЮТЬ ПРО СІМЕЙНИЙ ЗАТИШОК, ВІЗЬМІТЬ ЇХ У РОДИНУ!

Дата: 18.02.2021 11:12
Кількість переглядів: 630

 

 Хто хоч раз побував у закладах для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, на все життя запам'ятає дитячі очі, сповнені болем, сумом і очікуванням. В їхніх очах є надія: може, в цей раз прийшли за мною, може, в мене з'явиться сім'я, може в мене знову буде мама й тато? І кожній дитині, якого б віку вона не була, завжди необхідно відчуття того, що її люблять та цінують, що про неї турбуються і переживають, що її захищають та допомагають реалізувати свій потенціал.
 Водночас, такі сімейні форми виховання, як прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу в нашій країні мають глибокі історичні корені, які частково були загублені. Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури.

 Бути прийомними батьками або батьками -вихователями - це нелегке завдання. Треба мати особливу силу, щоб відчути всю трагедію дитячої душі, щоб знову наповнити її відчуттям щастя та злагоди і подарувати віру у майбутнє. Це постійне вирішення повсякденних проблем, приділення уваги розвитку навичок самообслуговування, позитивного спілкування, впевненості у різних ситуаціях суспільної взаємодії. Адже, кожна дитина, яка влаштовується у родину, має свою долю. Як правило, далеко не безхмарну. І дуже важливо, щоб ті, хто береться прийняти їх у сім'ю, мали бажання зрозуміти цих дітей, обігріти своєю любов'ю і вселити в їхні душі віру і надію.
  Держава приділяє належну увагу сімейним формам виховання. Фінансування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету. Крім того, одному з прийомних батьків та батьків - вихователів виплачується грошове забезпечення у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

   Станом на сьогодні, на території Чуднівської територіальної громади функціонує 3 прийомні сім’ї та 1 дитячий будинок сімейного типу, у яких виховується 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
                                                                    Шановні громадяни!
    Більш детальну інформацію щодо бажання взяти дитину у свою родину ви можете отримати у центрі надання соціальних послуг Чуднівської міської ради, завітавши за адресою: м.Чуднів, вул. Житомирська, 15. 
Контактний телефон: 097-822-70-55.

      

Фахівець із соціальної роботи                                             

 Наталія ВЕРНІЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь