Чуднівська громада

Житомирська область

Чуднівський міський голова провів нараду щодо ліквідації самовільно завезеного сміття у Будичани

Дата: 30.03.2021 13:53
Кількість переглядів: 3060

 Сьогодні, 30 березня, Чуднівський міський голова Віталій Войтко провів нараду щодо ліквідації самовільно утвореного сміттєзвалища у селі Будичани та самовільно завезеного сміття зі Львова.

 У нараді взяли участь секретар міської ради Олена Яременко, заступник міського голови Ірина Кухар, представник народного депутата С.Кузьміних Віталій Сьомко, депутат обласної ради Ігор Лукашенко, заступник керівника Чуднівської окружної прокуратури Сергій Сивак, фельдшер санітарного відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Чуднівського районного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олексій Бортовський, заступник начальника Чуднівського відділення поліції Юрій Бабушко та власник ТОВ «Сортіндустрія» Олександр Расюк.   

У ході зустрічі Віталій Володимирович повідомив власника товариства про шкоду навколишньому середовищу від їхнього сміття (в т.ч. ковідного сміття), створення соціальної напруги та занепокоєння місцевих жителів щодо даної ситуації.      

  Очільник громади звернувся до власника приміщень бувшого цегельного заводу із запитанням про те, хто їм надав дозвіл для завезення сміття зі Львова та з вимогою у найкоротший термін ліквідувати дане сміттєзвалище, на що Олександр Расюк відповів, що їм ніхто ніяких дозволів, у тому числі Чуднівська міська рада, не надавав.

  Всіх присутніх власник ТОВ «Сортіндустрія» запевнив, що до 3 квітня 2021 року включно сміття буде вивезено з приміщень бувшого цегельного заводу та з території села Будичани.

  Дану інформацію Віталій Войтко довів до жителів села Будичани при зустрічі, яка відбулась після наради.

  До відома: 1 лютого 2021 року на адресу Чуднівської міської ради надходив лист від Львівського комунального підприємства «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» з пропозицією розміщення та подальшої утилізації на полігоні ТПВ міської ради, на що було надіслано відповідь про відхилення даної пропозиції (листи додаються).

 

 Проблема самовільного завезення львівського сміття вже не вперше було виявлено не тільки в Житомирській області, а й в багатьох місцях України. Дана проблема має великі масштаби, тому вбачається, що її потрібно вирішувати на державному рівні. Подібні ситуації не мають бути приводом для піару окремих осіб та звинувачень місцевої влади у неможливості вирішення глобальних проблем.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь