Чуднівська громада

Житомирська область

Рятувальники Чуднівщини закликають: Не паліть суху траву!

Дата: 02.04.2021 08:14
Кількість переглядів: 642

  Шановні жителі громади!

 

   Звертаюся до вас з проханням не випалювати суху рослинність, бо самовільне спалювання завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.

  Пам’ятайте, що несанкціоноване випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена відповідальність!  Так, ст.77(1) "Самовільне випалювання рослинності або її залишків" Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає, що Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  (від 3060 грн. до 6120 грн) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн. до 21420 грн).

   Також наголошую, що з метою недопущення випалювання сухої рослинності  під час весняно – літнього періоду, в районі будуть проводитись постійні спільні рейди за участю працівників ДСНС, Поліції, Держекоінспекції та працівників лісового господарства щодо виявлення паліїв. 

   Тож, звертаю вашу увагу на попередження та недопущення цих пожеж. Не користуйтеся вогнем для знищення такого сміття. Очищення місцевості вогнем зазвичай занадто дорого обходиться і тим, хто запалив сірника, і тим, хто гасить полум’я.  

 

 

 Начальник РС ДСНС України у Житомирській області

Юрій Отаманський 

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь