Чуднівська громада

Житомирська область

У Чуднові відбулось освячення храму Знайдення Хреста Господнього

Дата: 06.05.2021 18:13
Кількість переглядів: 939

 Через урочистий обряд освячення виражається прагненням назавжди присвятити церкву як будівлю Господу, щоб вона була місцем, де християнський народ — Церква - збирається воєдино, щоб поклоняючись Богу в дусі та істині, слухати слово Боже, молитися, брати участь в таїнствах, звершувати Євхаристію.

  Цими днями у Чуднові відбулось урочисте освячення римо-католицького храму Знайдення Хреста Господнього.

  Місцеві парафіяни та настоятель о. Юстин Копитко зустрічали єпископа-помічника Київсько-Житомирської дієцезії Олександра Язловецького за українською традицією з хлібом і сіллю.

  Святкування розпочалось урочистим відкриттям дверей храму. Настоятель парафії о. Юстин розповів історію парафії, шлях, який довелося пройти, щоб сьогодні відбулося освячення храму, привітав достойних гостей, які прибули розділити радість урочистого освячення храму, а також, від імені парафіян, висловив свою вдячність всім благодійникам, які підтримували будівництво, а особливо священикам, під чиїм керівництвом розпочалося та завершувалося будівництво храму.

 Окрасою свята стала присутність молодіжного хору «Джерело» із Житомира, котрі своїм прекрасним, немов ангельським співом супроводжували урочисту літургію.

 Святкова подія зібрала багато прихожан, які прийшли розділити свято між собою. Також були присутні Міністр Провінції Святого Архангела Михаїла Ордену Братів Менших в Україні о.Даниїл Ботвіна та Віце-Міністр о. Емануїл Сабадах, декан Бердичівського деканату кс. Андрій Ковалевський, а також чимало інших священиків, котрі прибули, щоб разом з парафіянами та гістьми розділити радість парафіяльного свята.

В урочистому освяченні храму взяв участь Чуднівський міський голова Віталій Войтко, який привітав присутніх з цим святом та зазначив, що така важлива подія має стати основою для об’єднання місцевої громади та спонукати на добрі, спільні справи.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь