Чуднівська громада

Житомирська область

Основні кроки створення ОСББ

Дата: 13.05.2021 16:43
Кількість переглядів: 565

Фото без опису

 Відділ економічного розвитку, комунальної власності та житлово-комунального господарства повідомляє, що згідно  Закону України “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку” та постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2002 р. №1521 “Про реалізацію Закону України “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку” громадяни, які проживають у багоквартирних будинках та прагнуть  самостійно ефективно управляти власними житловими будинками, можуть створити об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Для безперешкодного та безпроблематичного створення даних об'єднань варто пройти дані етапи:

1) СТВОРЕННЯ ІНІЦІАТИВНОЇ ГРУПИ

Створіть ініціативну групу (від 3-х співвласників житлових/нежитлових приміщень  будинку) та сформуйте план дій з підготовчої роботи для створення ОСББ, скласти протокол зборів.

2) ПРОВЕДЕННЯ ПІДГОТОВЧОЇ РОБОТИ ЗІ СТВОРЕННЯ ОСББ

 1) Проведіть підготовчу роботу зі створення ОСББ:

  • поширюйте інформацію про ОСББ, розмовляйте з мешканцями та роз’яснюйте переваги створення ОСББ, наводьте приклади про вже існуючі прогресивні ОСББ, проводьте зустрічі з мешканцями щодо їхнього ставлення до створення ОСББ в вашому будинку;

  • отримайте список усіх співвласників житлових/нежитлових приміщень багатоквартирного будинку із зазначенням розміру площі житлових/нежитлових приміщень.

2) Підготуйте Статут майбутнього ОСББ

 Варто знати, що ваш статут має бути створений у відповідності до Типового статуту. Ознайомте всіх співвласників житлових/нежитлових приміщень з даним статутом, заслухайте та внесіть їх зауваження/пропозиції.

3) ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ УСТАНОВЧИХ ЗБОРІВ ОСББ

Відправте запрошення на установчі збори всім, хто є у сформованих Вами списках співвласників житлових/нежитлових приміщень. Текст запрошення повинен містити день, час, місце та порядок денний проведення установчих зборів.

4) ПРОВЕДЕННЯ УСТАНОВЧИХ ЗБОРІВ ОСББ

Проведіть установчі збори відповідно до порядку денного. Усі відомості про проведення установчих зборів внесіть до протоколу установчих зборів.

5) ПРОВЕДЕННЯ ПИСЬМОВОГО ОПИТУВАННЯ ЩОДО ОСББ

Якщо рішення порядку денного не набрало «ЗА» більше 50% площі житлових/нежитлових приміщень, які належать співвласникам вашого будинку, у Вас є 15 днів для проведення письмового опитування. Письмове опитування проводиться листками опитування. Типової форми листків опитування Кабінетом Міністрів України не затверджено.

 6) ОФІЦІЙНА РЕЄСТРАЦІЯ ОСББ

Через те, що ОСББ вважається створеним з моменту державної реєстрації, необхідно підготувати та подати наступні документи про реєстрацію ОСББ:

  • 2 екземпляри Статуту прийнятого на установчих зборах;

  • 2 екземпляри протоколу установчих зборів;

  • заяву про державну реєстрацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь