Чуднівська громада

Житомирська область

15 червня - День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей)

Дата: 15.06.2021 11:27
Кількість переглядів: 573

   На початку цього місяця міжнародне співтовариство відзначало «День захисту дітей». 1-го жовтня святкується «Міжнародний день людей похилого віку». Сьогодні, 15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року ( резолюція №66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей. Ми називаємо цю подію – Днем захисту літніх людей.

 Як показує практика, літні люди, ті яким за 60-т, також потребують захисту, і це не дивлячись на той факт, що найчастіше вони, на відміну від дітей, мають багатий досвід, відмінні професійні навички та мудрість, якої ще не дістає підростаючому поколінню. І все ж, за інших, здавалося б рівних умовах, вони піддаються дискримінації за віковою ознакою, не рідко опиняючись за межею бідності, у злиднях і не затребувані суспільством по справедливості і набутої вікової гідності. Почастішали випадки зловживань щодо літніх людей. За даними широкомасштабних досліджень, представлених на 89-му пленарному засіданні Організації Об’єднаних Націй, «частка людей у віці 60 або більше років у всій чисельності населення світу складе до 2050 року понад 20 відсотків». Максимальне і найбільш стрімке зростання числа літніх людей очікується в країнах, що розвиваються.

 Те, як суспільство ставиться до своїх людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього соціуму. Шанобливе і соціально відповідальне ставлення до стареньких - запорука і гарантія благополуччя для тих, хто так чи інакше стане на їх місце в наступних роках, не будемо про це забувати!

    Шануємо, оберігаємо, захищаємо, створюємо найкращі умови для життя та відпочинку нашим ветеранами. Висловлюємо їм глибоку вдячність за все, що вони зробили заради нас та  майбутнього. Бажаємо їм найголовнішого – здоров’я, безхмарного неба, сил та наснаги, щоб і далі дарувати тепло  своїх сердець.

    Ми працюємо для мешканців громади і завжди готові до співпраці.

 

 

 

 Центр надання соціальних послуг

Чуднівської міської ради

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь