Чуднівська громада

Житомирська область

Подаруємо дитині сім’ю

Дата: 17.06.2021 14:37
Кількість переглядів: 647

Фото без опису

  Всі ми родом із дитинства. Адже саме в цей період формується світогляд, закладаються загальнолюдські цінності та основи громадського буття громадянина. Майбутнє кожної людини залежить від соціального середовища, в якому це становлення  проходить. Так склалось історично, що сім’я є основним інститутом виховання для розвитку особистості, її матеріальною та емоційною підтримкою. Для всебічного та гармонійного  розвитку дитини важливу роль відіграють любов і турбота  батьків, їх опіка і догляд.

    Але на жаль, в нашому сьогоденні є діти, які залишаються без батьківського піклування. Тому хочу підкреслити, що саме держава захищає права дітей та надає допомогу дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування. Пріоритетними формами влаштування є усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, патронатні сім’ї. Усиновлення здійснюється на підставі рішення суду, відповідно якого громадяни приймають  дитину у свою сім’ю на правах сина чи дочки. Опіка та піклування встановлюється над дітьми, які перебувають в більшості у родинних стосунках з опікунами та піклувальниками. Державою гарантовано надання матеріальної підтримки таким сім’ям.

     Прийомна сім’я - це сім’я, яка бере на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

   Для створення дитячого будинку сімейного типу  необхідною умовою є  прийняття на виховання п’яти і більше дітей.  Особи, які виявили бажання стати прийомними батьками або батьками-вихователями, мають обов’язково пройти навчання. Відповідно до норм, визначених законодавством, на кожну прийомну дитину та дитину-вихованця прийомній сім'ї та дитячому будинку сімейного типу щомісяця виділяється державна соціальна допомога.

  Патронатна сім’я  є тимчасовою  формою влаштування, що створюється з метою  забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини деякий час не може проживати разом із батьками або іншими її законними представниками. Патронатним вихователем може бути повнолітній громадянин України, який має досвід виховання дитини й відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання й реабілітації дитини в своєму домі    

   Служба у справах дітей Чуднівської міської ради звертається до громадян, які переймаються дитячою долею та мають можливість і бажання допомогти дітям знайти родину,  не зволікати зі своїми рішеннями. Адже ніщо не може зрівнятись із дитячою довірою та любов’ю, дзвінким сміхом та радісним поглядом дітей, якими  вони наділять своїх батьків у повсякденному житті.

  Консультацію та поради з питань влаштування дітей у сімейні форми виховання можна отримати в службі у справах  дітей Чуднівської міської ради: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, буд. 104.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь