Чуднівська громада

Житомирська область

До уваги всіх хто планує розпочати будівництво житлового будинку або господарських будівель на присадибній земельній ділянці

Дата: 18.10.2021 23:00
Кількість переглядів: 611

 Забудова присадибних, дачних і садових земельних ділянок може здійснюватися на підставі будівельного паспорта забудови земельної ділянки (далі - будівельний паспорт).

 Будівельний паспорт визначає комплекс містобудівних та архітектурних вимог до розміщення і будівництва індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) з площею до 500 квадратних метрів, господарських будівель і споруд, гаражів, елементів благоустрою та озеленення земельної ділянки.

 Під будівництвом слід також розуміти реконструкцію, а саме: добудову, надбудову до існуючих будівель.

 Будівельний паспорт надається сектором містобудування та архітектури Чуднівської міської ради на безоплатній основі протягом десяти робочих днів з дня надходження пакета документів, до якого входять:

- заява на видачу будівельного паспорта зі згодою замовника на обробку персональних даних;

- засвідчена в установленому порядку копія документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, або договір суперфіцію;

- ескізні наміри забудови (місце розташування будівель та споруд на земельній ділянці, відстані до меж сусідніх земельних ділянок та розташованих на них об’єктів, інженерних мереж і споруд, фасади та плани поверхів об’єктів із зазначенням габаритних розмірів, перелік систем інженерного забезпечення, у тому числі автономного, що плануються до застосування, тощо);

- проект будівництва (за наявності);

- засвідчена в установленому порядку згода співвласників земельної ділянки (житлового будинку) на забудову.

 Після отримання будівельного паспорту, для отримання права на виконання будівельних робіт, потрібно подати до Управління Державної інспекції архітектури та містобудування у Житомирській області повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта.

 Право на виконання будівельних робіт виникає після подання зазначеного повідомлення. Замовник зобов’язаний подати таке повідомлення не пізніше, ніж за один день до початку будівництва.

ВАЖЛИВО: Виконання будівельних робіт без подання повідомлення про початок виконання зазначених робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта тягне за собою накладання штрафу від двохсот п’ятдесяти до трьохсот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4250 грн. – 5950 грн.), стаття 96 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 Особа, яка здійснила або здійснює самочинне будівництво нерухомого майна, не набуває права власності на нього. У випадку здійснення самочинного будівництва право власності на самочинно збудоване нерухоме майно може бути визнане лише за рішенням суду.

 За роз’ясненням щодо отримання будівельного паспорта звертайтеся до сектору містобудування та архітектури Чуднівської міської ради, за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 104.

 

 Завідувач сектору – Олег Захарченко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь