Чуднівська громада

Житомирська область

У Чуднові вшанували пам’ять жертв голодоморів

Дата: 26.11.2021 20:04
Кількість переглядів: 799

 Традиційно в кінці листопада ми згадуємо ціле покоління людей, яких безжально винищили. Ми вшановуємо пам'ять заморених голодом у 1921−22 роках, 1932−33 роках, 1946−47 роках. Ці три голодомори винищили практично все українське село, весь той генофонд нації, який би мав зробити поступ вперед — до свободи, життя, волі, стояти і боротись за вільну Україну. У селян відібрали все. Але той страшний час минув і пам’ять про ці  трагічні події описана чорними літерами в  українській історії.

 Сьогодні, 26 листопада, у Чуднові біля пам’ятного знаку відбулось вшанування жертв голодоморів.  У якій взяли участь Чуднівський міський голова Віталій Войтко, секретар міської ради Олена Яременко, заступник міського голови Ірина Кухар, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Галина Вербельчук, працівники культури.

 Учасники заходу вшанували пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятного знаку. 

 У ці жалобні дні квіти також покладаються до пам’ятних знаків жертвам голодоморів, яких на території Чуднівської громади налічується 11.

 Наш найсвятіший обов’язок сьогодні - зберегти пам’ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам’ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути.

 Нагадаємо, що у суботу, 27 листопада, в День пам’яті жертв голодоморів, о 16.00 год. буде оголошено хвилину мовчання, після якої розпочнеться акція «Запали свічку».

 Кожен може запалити свічку і встановити її  вдома на підвіконні чи біля меморіалів жертвам голодоморів, вшанувавши таким чином пам’ять мільйонів українців, яких було вбито голодом в Україні. Цей вогник символізує скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь