Чуднівська громада

Житомирська область

Інформація про якість питної води

Дата: 13.12.2021 15:04
Кількість переглядів: 534

Фото без опису

На виконання п. 3 Протоколу наради з питання про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан водних ресурсів України», уведеного в дію Указом Президента України від 13 серпня 2021 року №357, в частині забезпечення населення якісною питною водою, Чуднівська міська рада надає інформацію.

Послугу централізованого водопостачання та водовідведення на території громади надають три комунальних підприємства:

  1. Чуднівське комунальне підприємство «Теплокомуненерго» (обслуговує мешканців м. Чуднів);

  2. Вакуленчуківське селищне комунальне підприємство (обслуговує мешканців смт. Вакуленчук);

  3. Великокоровинецьке селищне комунальне підприємство «Каскад» (обслуговує мешканців смт. Великі Коровинці та с. Михайленки).
     

Протяжність зовнішніх водопровідних мереж, які обслуговує Чуднівське комунальне підприємство «Теплокомуненерго» становить 15,2 км. Водогінна мережа на 40% складається із поліетиленових, 30% із металевих, 30% із чавунних труб. Послуги з водопостачання надаються населенню та іншим споживачам, використовуючи чотири артезіанські свердловини, дві станції знезалізнення та очистки води на артсвердловинах №2 та №3 та дві водонапірні башти загальним об'ємом 75 м3. Протяжність зовнішніх каналізаційних мереж – 8,1 км

    На балансі Вакуленчуківського селищного комунального підприємства рахується 11,86 км зовнішніх водопровідних мереж, 9,887 км каналізаційних мереж, 1 водопровідна насосна станція, 2 каналізаційні насосні станції та 1 каналізаційна очисна споруда.

На балансі Великокоровинецького селищного комунального підприємства «Каскад» знаходяться 5 діючих артсвердловин: №1 (вул. Терещенка), №2 (провул. Шкільний), №3 (вул. Райдужна), №4 (вул. Слобідська), №5 (с. Михайленки, вул. Центральна, 74, а).  Загальна протяжність системи водопостачання становить по смт. Великі Коровинці – 10006 м.п., по с. Михайленки – 5575 м.п. Протяжність системи водовідведення по смт. Великі Коровинці становить 500 м.

Водопровідні та каналізаційні мережі, які обслуговують комунальні підприємства експлуатуються вже понад 50 років, тому постійно потребують поточного ремонту.

З метою безперебійного функціонування підприємства та надання ним відповідних послуг для забезпечення населення питною водою Чуднівським комунальним підприємством «Теплокомуненерго» здійснено заміну запірної арматури на артсвердловинах №1 та №2, на водопровідній мережі по вулицях Лугова, Житомирська; ремонт запірної арматури по вулицях Калинова, Петропавлівська, Пушкіна, Соборна, Івана Франка, Лесі Українки, Макаренка, провул. Шкільний на артсвердловині №4; заміна 52 метрів обсадної труби в артсвердловині №4 з металевої, яка повністю вийшла з ладу, на поліетиленову; заміна насосного обладнання на артсвердловинах №1 та №4; поточний ремонт водопровідної башти по вул. Житомирська; поточний ремонт водопровідної мережі по вул. Молодіжна, Пушкіна, Тестова, провул. Шкільний, вул. Житомирська, вул. Івана Франка; утеплення двох артезіанських свердловин (№3 та №4). Підприємством проведено: ремонт каналізаційної мережі по вулицях Першотравнева, Шевченка, Житомирська; промивка та прочистка каналізаційно-насосних станцій №1,2,3,4; ремонт залізобетонних конструкцій мулових майданчиків.

Для покращення якості води Вакуленчуківським селищним комунальним підприємством постійно проводяться профілактичні роботи на свердловині №2, резервуарах, водогінних мережах. У 2019 році підприємством замовлений проект «Реконструкція водогінних мереж в смт. Вакуленчук Чуднівського району Житомирської області», який буде реалізований за наявності коштів.

Великокоровинецьким селищним комунальним підприємством «Каскад» для поліпшення надання послуги з водопостачання та водовідведення утеплено 5 артсвердловин та колодязів системи водопостачання, поставлено пожежний кран на водонапірну башту, замінено 120 м електричного підводного кабеля до артсвердловини (по вул. Вакуленчука), проведено очищення 14 каналізаційних колодязів системи водовідведення, встановлено 1 насосний агрегат на артсверловині №4 по вул. Слобідській, проведено ремонт 3-х насосів на артсвердловинах по провул. Шкільному, вул. Райдужній, вул. Вакуленчука.

Контроль за якістю питної води здійснюється відповідно до ДСанПіН 2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», в результаті якого досліджуються показники: загальне мікробне число (ЗМЧ) в см. куб., загальні коліформи, EColi, ентерококи. Здані на дослідження зразки води з артсврдловин та водомереж комунальних підприємств відповідають встановленим нормам, відхилень не виявлено. Підприємствами дотримуються санітарно-технічні норми з утримання водогінних мереж населених пунктів громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь