Чуднівська громада

Житомирська область

Чуднівська міська бібліотека отримала нові книги та комп'ютерну техніку

Дата: 24.12.2021 14:32
Кількість переглядів: 1571

  Підходить до завершення 2021 рік. Цими передріздвяними і передноворічними  буднями трудовий графік  Чуднівської міської бібліотеки надзвичайно напруженіий, адже поряд із новорічним піднесенням , організацією та проведенням планових заходів, у тому числі народознавчого характеру з нагоди зимового циклу свят, протягом  грудня – січня відбувається обов’язкове підбиття звітності, а також здача звітів та планів на наступний рік як по кожній з шістнадцяти окремих  бібліотек громади, так і зведена, до обласного Департаменту культури та туризму та до Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки  ім. Олега Ольжича.   

  Для цього визначено великий перелік показників, як кількість фондів (всього 158112 екземплярів по ОТГ, з яких 38781 – це Чуднівська бібліотека), користувачів, відвідування, книговидачі, кількісний показник користувачів, які скористались доступом до мережі Інтернет бібліотеки, проведення масових заходів тощо.

Одним з найбільш привабливих,  очевидних та  очікуваних фактів роботи бібліотеки є щорічне поповнення наших фондів новими книгами з різних джерел: за Державною програмою «Українська книга», за обласною Програмою соціально значущих видань, за програмою соціально значущої літератури та літератури місцевих авторів,  за Програмою розповсюдження академічного зібрання творів Лесі Українки. 

  Загалом протягом поточного року у Чуднівську міську бібліотеку надійшло 916 екземлярів книг, а з урахуванням сільських бібліотек громади наш книжковий фонд поповнився цьогоріч 1126 книгами. Непростим завданням  є доставка такої кількості видань з обмінно-резервного фонду ЖОУНБ ім. Олега Ольжича.

  Грудневими днями нам було потрібно отримати вже  наступну партію книг у кількості  майже 1200 екземплярів . На наше прохання в реалізації цієї поїздки нам надав  велику допомогу місцевий підприємець, член виконкому Чуднівської міської ради Віталій Пиньківський. 

  Тому висловлюємо Віталію Михайловичу сьогодні вдячність від адміністрації бібліотеки та всього його колективу за підтримку і розуміння відповідальності та значення нашої роботи.

  Одночасно ми отримали також змогу привезти дві одиниці комп’ютерної техніки, наданої нам в числі інших бібліотек Житомирщини  власне обласною бібліотекою для забезпечення потреб роботи сільських бібліотечних закладів. Така благодійна акція стала можливою в рамках втілення в життя національного проєкту з цифрової грамотності "Дія. Цифрова освіта". Реалізує цей проєкт Міністерство цифрової трансформації України спільно з всеукраїнською громадською організацією "Українська бібліотечна асоціація", заявку на участь щодо  благодійної  підтримки від якої ми надали своєчасно.

 Щиро дякуємо всім за сприяння у діяльності Чуднівської міської бібліотеки та бібліотек нашої громади заради зміцнення їх матеріально-технічних можливостей  на шляху  виконання основоположного завдання сучасних книгозбірень  - забезпечення та  розвитку інформаційно-культурних, освітніх і дозвіллєвих потреб наших мешканців.

 Щастя і процвітання всім людям  та нашій Україні у прийдешньому  Новому 2022 році!

Алла Роль,

директор Чуднівської міської бібліотеки

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь