Чуднівська громада

Житомирська область

У громаді відзначили 78-му річницю визволення Чуднівщини від нацистських загарбників

Дата: 06.01.2022 11:54
Кількість переглядів: 910

 6 січня відзначається 78-ма річниця визволення Чуднівщини від нацистських загарбників.

 У ході Житомирсько-Бердичівської наступальної операції 6 січня 1944 року було визволено Чуднів. У її проведенні брали участь 10 армій, які входили до складу 1-го Українського фронту. Вслід за визволенням Чуднова впродовж січня відбулося ще 11 наступальних операцій, в результаті яких було звільнено більшість населених пунктів  Чуднівщини від нацистських загарбників.

  Відзначення цієї дати – це не просто підсумок великомасштабного військового зіткнення. Це хвилююча мить, яка засвідчує перемогу добра над злом.

 Боляче пригадувати, коли здригалася від снарядів рідна земля, шматувалися і спалювалися населені пункти, піддавалися тортурам і знищувались мирні жителі.

 Сьогодні, 6 січня, з нагоди 78 -ї річниці у Чуднівській громаді за участю представників міської ради, організації ветеранів та громадськості відбулось покладання квітів до всіх пам’ятників та пам’ятних знаків, пов’язаних з подіями Другої світової війни, яких  на території  Чуднівської  територіальної громади налічується 28.

   В Чуднові відбулась урочиста церемонія покладання квітів до обеліску Слави. У заході взяли участь Чуднівський міський голова Віталій Войтко, керівник районної організації ветеранів Микола Шваб, громадськість.

 Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника та хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто з честю виконав головний обов’язок – захист рідної землі. 

  На основі чисельних матеріалів краєзнавчого характеру у Чуднівській міській бібліотеці розгорнуто виставку «Подвиг – безсмертний, пам’ять - нетлінна». У сільських бібліотеках громади з нагоди річниці визволення Чуднівщини від нацистської окупації також оформлено тематичні книжкові виставки.

 Ми пам’ятаємо і пишаємося героїзмом усіх тих, хто на полі бою і втилу важкою працею та ціною власного життя наближав велику перемогу. Наш обов’язок – зберегти пам’ять про їх подвиг, передати нащадкам шану до героїзму наших дідів та прадідів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь