Чуднівська громада

Житомирська область

Легалізація праці

Дата: 28.01.2022 10:46
Кількість переглядів: 687

Фото без опису

 Легалізація трудових відносин включає в себе, в основному, два аспекти: це легалізація зайнятості та легалізація заробітної плати.

 Нелегальна зайнятість - це використання роботодавцями найманої робочої праці без належного оформлення трудових відносин, її ще називають «тіньовою» зайнятістю

 Сьогодні працівники не бачать проблем в отриманні «тіньової» заробітної плати, так як до кишені надходять «чисті доходи». Надаючи згоду працювати на таких умовах, робітники самі позбавляють себе соціальних гарантій.

 Небезпека «тіньової» зарплати, як і «тіньової» зайнятості, полягає не тільки у тому, що бюджет недоотримує кошти, мінімізуються надходження до Пенсійного фонду, а особливо в тому, що втрачається страховий стаж для призначення пенсії при досягнені пенсійного віку, працівники не матимуть змоги отримати пенсію, яка відповідає рівню їхньої реальної зарплати.

 Працівник, який працює без укладення трудового договору, не буде мати права на відпустку та виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, та, як наслідок - на отримання страхових виплат у разі травмувань чи профзахворювань.

 Відсутність офіційних доходів може бути підставою для відмови у призначенні різного виду допомог та субсидій.

 Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Чуднівської міської ради спільно з головним державним інспектором управління праці в 2021 році здійснено перевірки 40 суб’єктів підприємницької діяльності на території Чуднівської громади, серед яких 29 -  без порушень, 11 – з порушенням, які в ході перевірок усунені. 

 Нагадуємо роботодавцям, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин є грубим порущенням законодавства про працю та карається чималими штрафами.

 

Відділ праці, соціального захисту населення

та охорони здоров'я Чуднівської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь