Чуднівська громада

Житомирська область

Для педагогів закладів дошкільної освіти громади провели семінар-практикум

Дата: 04.02.2022 10:19
Кількість переглядів: 745

 Відповідно до плану роботи  КУ «Чуднівський міський центр професійно-го розвитку педагогічних працівників»  3 лютого 2022 року проведено семінар-практикум для педагогів закладів дошкільної освіти  щодо впровадження оновленого Стандарту дошкільної освіти. На семінарі розглядалися питання «Вимоги оновленого Базового компонента дошкільної освіти», зокрема за напрямами «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі» та «Дитина в природньому довкіллі».

 Подолянець Леся Миколаївна, консультант КЗ «ЧМЦПРПП» з питань дошкільної освіти, акцентовала увагу слухачів на меті реалізації змісту Стандарту  дошкільної освіти взагалі та за напрямом «Дитина в природньому довкіллі».  Зосередила увагу присутніх на  формуванні природничо-екологічної компетентності дитини: завданнях, формах, методах, засобах та позиції і діях вихователя.

 Гонишнюк Лариса Адамівна, вихователь-методист Чуднівського ЗДО «Веснянка», голова професійної спільноти педагогів закладів дошкільної освіти, окреслила мету реалізації змісту Стандарту за напрямом «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі». У виступі озвучені методичні рекомендації щодо пізнавальної діяльності дітей дошкільного віку спрямованих на освітній результат: алгоритм дій, тактика реалізації педагогічних впливів, форми активності у підготовленому середовищі.

 Своїми досягненнями з даного питання поділилася Кіндрук Олена Андріївна, вихователь Красногірського ЗДО, яка ознайомила колег з методичними засадами впровадження даного напрямку:  

  • Основи формування предметно-практичної, технологічної компетентності;

  • Пріоритетні види діяльності; провідні форми і методи; предметне розвивальне середовище;

  • Позиції і дії вихователя.

 Увазі присутніх було презентовано перегляд відео заняття з вихованцями Красногірського ЗДО.

 Крушець Зоя Валеріївна, вихователь Вакуленчуківського ЗДО «Берізка» презентувала свою роботу щодо формування природничо - екологічної компетентності.

 Презентовані вихователями матеріали є цінним доробком для педагогів, які реалізують зміст оновленого Стандарту  дошкільної освіти.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь