Чуднівська громада

Житомирська область

Створюємо нові можливості

Дата: 07.02.2022 15:34
Кількість переглядів: 607

Міністерством соціальної політики розроблений проект постанови Кабінету Міністрів України, спрямований на розвиток самозайнятості людей з інвалідністю, що надасть змогу забезпечити стабільне джерело доходу та гідний рівень життя шляхом допомоги у запровадженні власної справи.

Враховуючи успішний досвід пілотного проекту "Рука допомоги", який реалізовувався у трьох областях - Львівський, Харківській та Полтавській, апробований механізм стимулювання підприємницької діяльності планується розповсюдити і на людей з інвалідністю.

Їм буде запропонована безвідсоткова поворотна фінансова допомога для заснування власної справи у розмірі до 100 тисяч гривень строком на три роки. При цьому повернення допомоги враховуватиме сплачені протягом трирічного періоду податків та соціального внеску.

Крім того, така фінансова допомога може не повертатися, якщо учасник проекту, запровадивши власну справу, протягом року працевлаштує двох непрацюючих людей з інвалідністю.

У якості експерименту цей проект планується запровадити з 1 квітня 2022 року по 1 квітня 2024 року у Київській, Луганській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях.

Фінансова допомога надається на придбання обладнання для підприємницької діяльності, у тому числі для створення спеціальних робочих місць для осіб з інвалідністю.

"Повноцінне працевлаштування людей з інвалідністю на гідно оплачувані робочі місця є одним з головних наших завдань. Цей проект – реалізація на практиці ідеї модернізації соціальної підтримки в Україні, в основі якої – не лише опіка, але й створення можливостей для самостійного виходу з бідності", – зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Довідково

Агентство стратегічних рішень  ShiStrategies наразі є консультантом Мінсоцполітики і Світового банку, здійснює комунікаційний супровід Проекту. Його мета  – сприяння успішному здійсненню соціальних реформ, спрямованих на зменшення бідності та підвищення соціального захисту найуразливіших груп населення. У рамках проекту удосконалюються процеси надання соціальної допомоги, покращується адміністрування соціальних виплат і послуг, стимулюється розвиток сімейних форм виховання та соціальна підтримка дітей-сиріт і сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Будь ласка, звертайтеся до нас за телефоном: 0988769956 або електронною адресою: media@strategi.com.ua

Контактна особа – Богдан Павленко, PR-менеджер Агентства стратегічних рішень ShiStrategies.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь