Чуднівська громада

Житомирська область

У міському будинку культури відбувся меморіальний захід присвячений пам'яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 18.02.2022 21:21
Кількість переглядів: 975

 У ці дні вся Україна вшановує подвиг учасників Революції Гідності та увічнює пам’ять героїв Небесної Сотні. Вони назавжди змінили нашу Україну   і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до  справедливості. Ціною цього стала смерть сотні  невинних людей, що віддали своє життя заради нової України.

 18 лютого 2022 року у Чуднівському міському будинку культури Чуднівської міської ради для  учнівської молоді було проведено меморіальний захід з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. 

   Під час подій на Майдані учасникам заходу було від 7 до 10 років. Сьогодні вони - учні 9-х, 10-х та 11-х класів, тому мали змогу, послухати  цікаві факти та хроніки подій лютого 2014 року.

  Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну-власне життя. Тому, на знак пам’яті та шани, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув,  захищаючи незалежність та свободу України. Після чого, молоді було презентовано фільм «Україна. Майдан. Перезавантаження.».

 Документально-музичний телефільм відобразив реальні події Майдану і Революції Гідності взимку 2013–2014 рр. Стрічку  створено на основі відео - архівів військового репортера Руслана Ганущака без журналістів у кадрі та закадрового голосу. Історія тих подій розказана за допомогою відеоряду і музики. По завершенню перегляду стрічки зі сцени  до молоді пролунали як нагадування слова ведучих про те, що  Революція Гідності не завершилася, вона продовжується на Сході нашої країни. Вона продовжується на кордонах нашої держави. Вона продовжується в інформаційному просторі.

  Саме завдяки мужності українських військових, ми зараз можемо спокійно жити тут. Ми віримо в перемогу наших воїнів, які з почуттям гідності, патріотизму нині воюють на Сході України, захищаючи її територіальну цілісність, відстоюючи ідеали свободи і демократії.

  Тож своїми знаннями, здобутками, працею звеличуймо наш отчий дім, ім’я якому Україна. Майбутнє України - в кожному з нас.

  На нашу молодь Україна покладає свої надії на краще майбутнє. Їм, юним та талановитим творити її історію, розбудовувати нашу країну. А творять історію ті, котрі її не забувають.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь