Чуднівська громада

Житомирська область

Зробимо щасливою дитину!

Дата: 23.02.2022 08:29
Кількість переглядів: 575

 Фото без опису

  Кожна дитина, яка з тієї чи іншої причини залишилася без піклування батьків, має право на сім’ю і реалізувати це право дитини - одна з основних задач. Сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є опіка та піклування, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

 Для багатьох дітей сирітство починається практично з моменту народження. Проблема попередження раннього соціального сирітства є надзвичайно актуальною, оскільки 72% дітей, які знаходяться в інтернатних заладах, – це сироти при живих батьках.  Тому, коли збереження рідної сім’ї для дитини є неможливим або не відповідає її інтересам, прийомні сім’ї можуть стати ефективною альтернативою.

  Тільки у сім’ї знедолені діти можуть відчути тепло, любов, батьківську турботу, отримати навики для майбутнього життя. Тому, що тільки у сім’ї закладаються світогляд, морально-естетичні ідеали і смаки, норми поведінки, трудові навики і усі ті якості, які становлять сутність людини. Для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, відповідно до чинного законодавства призначається і виплачується державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошове забезпечення прийомним батькам, батькам-вихователям і патронатним вихователям.

  Як відомо, жоден заклад ніколи не зможе стати для дитини сім’єю. Істотні відмінності між дітьми, які виховуються в інтернатах та тими, які зростають у сім’ї, зумовлені тим, що заклад не може забезпечити найголовніше – індивідуальний підхід до дитини. Адже, здоровий та всебічний розвиток дітей напряму залежить від умов, в яких вони зростають, а впевненість у своєму майбутньому та повноцінне самоусвідомлення значною мірою формуються завдяки можливості жити у добробуті, безпечним та гідним життям.

  Тому звертаємось до всіх, хто не байдужий до долі дітей, хто не зміг реалізувати власний потенціал батьків, перегляньте свої життєві позиції та подаруйте сімейне тепло дітям, які цього потребують. Зважтеся на цей крок!

  З питань створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу чи патронатної сім’ї можна звернутися до центру надання соціальних послуг Чуднівсьої міської ради за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 146.

Ваша дитина чекає на Вас!

Центр надання соціальних

послуг Чуднівсьої міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь