Чуднівська громада

Житомирська область

Про проведення в закладах загальної середньої освіти заходів з відзначення Дня Європи

Дата: 30.05.2022 09:13
Кількість переглядів: 550

  У  травні  в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті святкується День Європи. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС з 1985 року.

 З  цієї  нагоди проводяться освітні заходи про Європейський Союз, запроваджуються культурні та творчі ініціативи, відбувається вручення відзнак та премій.

   За  рекомендацією  Міністерства освіти і науки України  заклади  загальної  середньої  освіти  Чуднівської  територіальної  громади   також приєдналися до відзначено Дня Європи. 

   Класними   керівниками, вчителями –предметниками  проведено он лайн уроки до Дня Європи, з обговоренням тем: « Європейська демократія та свобода», «Права і гідність людини в Європі», « Шлях інтеграції України до ЄС» тощо. Проводячи уроки, присвячені Дню Європи, вчителі зосередили увагу саме на європейських цінностях. Школярі  усвідомили  те, що наша держава належить до європейського спільного дому. Європейський вибір України – це запорука її розвитку і альтернативи цьому вибору немає,адже  Європейський Союз захищає цінності, заохочує до співробітництва між народами Європи, сприяє єдності, зберігає розмаїття культури, а головне – забезпечує соціальну справедливість. Європейський Союз виступає союзом демократичних держав, що працюють разом заради збереження миру і прогресу щоб попередити війни та їх наслідки.

    У дистанційній формі  проведено   з дітьми ряд заходів ,а саме:

  - виховні години  « Сто метрів до Європи», « Європа – наш спільний дім»,      « Україна – держава європейська», « Знай про Європу більше»;

- перегляд відеороликів «9 травня 2022 року День Європи в Україні», «Як влаштований Європейський Союз?», «Подорож країнами Євросоюзу»,               « Євросоюз в Україні» та ін..;

  - створення   презентацій  «Шлях до інтеграції України до ЄС»;

-   вікторини « Що? Де? Коли?»; « Що  знаєш  ти про  країни Євросоюзу» ,

« Ми крокуємо до Європи»;

- розгадування ребусів про країни Європи;

- інтерактивні он лайн подорожі до країн Європи ;

- проведення фотоквесту  до Дня Європи;

- створення малюнків,  мапи думок ;

- написання творів – міркувань  «Європейські цінності»,

-  виготовлення аплікацій до Дня Європи;

 Учень 5-го класу  КЗ « Чуднівський ліцей» звернувся з листом до Прем’єр- Міністра Великобританії  Бориса Джонсона,в якому висловив подяку за підтримку  України  в тяжкі  воєнні часи.

  Заходи  з  нагоди Дня  Європи проведено  на  базі  16  закладів  загальної  середньої  освіти,міського  будинку  школяра за  участю  педагогічних  працівників, учнів та  їх  батьків.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь