Чуднівська громада

Житомирська область

До нас звертаються, ми - допомагаємо

Дата: 13.06.2022 16:40
Кількість переглядів: 909

Пріоритетними завданнями соціальної політики на сучасному етапі є підвищення якості та рівня доступності соціальних послуг. Послуги із соціальної підтримки стосуються майже кожної родини з моменту народження і супроводжують упродовж життя. Завдання відділу соціального захисту населення - наблизити соціальні послуги до людей, зробити їх якісними, дійти до кожної людини, не залишити її без уваги, своєчасно допомогти.

  Основним ресурсом громади є її жителі. На різних етапах життя будь-хто може потрапити у складні життєві обставини та потребувати професійної соціальної підтримки. Ці обставини можуть бути зумовлені такими чинниками, як невиліковна хвороба, інвалідність, безробіття, малозабезпеченість, домашнє насильство, ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання своїх обов’язків із виховання дитини, похилий вік, війна тощо. Тому в Чуднівській міській територіальній громаді у 2020 році створено відділ праці, соціального захисту населення та охорони здоров’я, який забезпечує розвиток та контроль за якісним надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам або сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.  

 У 2021 році запрацював Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада». До «Соціальної громади» підключені робочі місця: головного спеціаліста відділу, всі старости старостинських округів, 3 адміністратори центру адміністративних послуг.  Налагоджено обмін електронними реєстрами передачі особових справ до управління.

За п’ять місяців поточного року відділом прийнято 3248 заяв для призначення всіх видів державних допомог (в т.ч. ВПО), субсидій, нарахування пільг, надання довідок ВПО (з них 267 заяв прийнято спеціалістом відділу та 2981 заяву прийняли старостинські округи). 

 Працівниками відділу здійснено  116  обстежень матеріально-побутових умов сім’ї, про що складено відповідні акти. 

  Щомісяця складаються списки осіб (із зазначенням осіб пільгових категорій, адреси, посвідчення пільговика), які проживають на території міської ради, для призначення пільг на тверде паливо.

 Проведено роботу по укладено договорів та проведення фінансування за рахунок коштів міського бюджету на надання пільг послуг зв’язку окремим категоріям населення, компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом та залізницею на приміських маршрутах.

  Укладено угоду про співпрацю з Управлінням соціального захисту населення Житомирської райдержадміністрацією в організації прийому документів  та нарахування  компенсації фізичним особам, котрі надають  соціальні послуги з догляду  на непрофесійній основі. Станом на 01 червня за вище зазначеною компенсацією звернулося 29 осіб, яким виплачено кошти з місцевого бюджету на загальну суму 97,0 тис.грн. З метою здійснення контролю за цільовим використанням коштів із місцевого бюджету, спрямованих на фінансування соціальних послуг та вжиття заходів щодо недопущення надміру виплачених коштів, спеціалістами відділу здійснено 7 перевірок осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

  Значна частка роботи відділу була спрямована на здійснення таких важливих функцій як реалізація заходів щодо соціальної підтримки малозабезпечених верств населення  та сімей з дітьми, соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни і праці та громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, надання пільг окремим категоріям громадян за соціальною та професійною ознаками, переміщених осіб та учасників АТО/ООС, а також, забезпечення дотримання в цій сфері діючого законодавства України.

  Здійснено надання допомоги у оформленні 649 заявок (з членами сімей 1627) внутрішньо переміщеним особам на реалізацію спільного проєкту з Всесвітньою продовольчою програмою ООН. 

  Прийнято 68 пакетів документів та внесено заявок до програми допомоги дітям при ЮНІСЕФ проєкту щодо додаткових заходів соціальної підтримки найбільш вразливих категорій населення.

За підтримки благодійної фонду «Карітас», Місії DVOR DOBRO, БФ «Соціальні ініціативи» проводиться робота по забезпеченню жителів громади благодійною гуманітарною допомогою: продуктами харчування, одягом, взуттям, засобами гігієни та іншим.

 До компетенції відділу також належать питання щодо влаштування людей похилого віку, осіб з інвалідністю до психоневрологічних інтернатів та геріатричних пансіонатів.

Але є в  нашій роботі  багато невирішених питань, бо соціальний захист - це одна з самих складних ділянок в роботі місцевого самоврядування. Але разом ми з всім впораємось, усе подолаємо, усіх підтримаємо лише б настала ПЕРЕМОГА. 

Слава Україні! Слава Збройним силам України!

 

Тетяна МАЛАХІВСЬКА,

Начальник відділувідділу праці, соціального захисту 

населення та охорони здоров’я

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь