Чуднівська громада

Житомирська область

Чуднівський міський голова провів співбесіди з керівниками закладів освіти громади

Дата: 20.07.2022 12:01
Кількість переглядів: 1183

 18 липня 2022 року Чуднівський міський голова Віталій ВОЙТКО провів співбесіди з керівниками закладів загальної середньої освіти та окремими керівниками закладів дошкільної освіти.

  У співбесідах також взяли участь заступник міського голови Ірина Кухар, секретар міської ради Олена Яременко, головний спеціаліст відділу освіти Чуднівської міської ради Наталія Совсімова, головний бухгалтер відділу освіти Тетяна Яковенко, економіст відділу освіти Світлана Гарбузюк.

  Основним питанням, яке обговорювалось - забезпечення фінансування закладів освіти в умовах воєнного стану. Оскільки реформу системи закладів освіти громади, не дивлячись на численні консультації, не проведено, кількість ставок педагогічних працівників громади не зменшилась, а освітня субвенція не збільшилась. У порівнянні з минулим роком Чуднівська громада отримала на 10 млн. грн. державних коштів на оплату праці педагогічних працівників менше, що призвело до недостатності коштів. 

   Крім того, під час зустрічей обговорювали питання щодо готовності закладів освіти до нового навчального року, форми організації навчального процесу з 1 вересня 2022р., початку опалювального сезону (готовність систем опалення), облаштування укриттів, приведення у відповідність назв ЗЗСО та установчих документів.

  У результаті спільних консультацій, з метою збалансування фінансового ресурсу відділу освіти, збереження робочих місць в умовах воєнного стану було вирішено оголосити простій для усіх закладів освіти на місяць та з 1 січня 2023 року надати освітнім закладам фінансову самостійність, що дасть можливість керівникам та працівникам шкіл самостійно вирішити питання функціонування власного закладу.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь