Чуднівська громада

Житомирська область

У закладах загальної середньої освіти проходив Всеукраїнський конкурс на написання есе "Війна за Свій шлях"

Дата: 28.10.2022 16:19
Кількість переглядів: 500

   «24 лютого 2022  рік. Від цієї дати кров холоне у жилах, а страх, жах і біль пронизує все тіло. Ранок, який змінив раз і назавжди кожного з нас. Цей день не забуде жоден.  День, коли життя кожного українця зупиниться в лютому.

   Російсько-українська війна почалась у 2014 році. Мені тоді було 8 і я не розуміла, що відбувається. Зараз  мені 16 і мене переповнює біль та ненависть. Половину мого життя в моїй країні триває війна. Жорстока кривава війна, яка забрала тисячі невинних життів. На моїх очах пишеться історія, про яку, розповідаючи на уроках, учитель не зможе втримати сліз, а гортати сторінки підручника буде нестерпно. Нестерпно боляче…»

    Це рядки із одного дитячого твору-есе. Твір, написаний ученицею, не можна читати без сліз. А їх таких десятки, пронизаних болем, жалем, відвертістю, лютою ненавистю і разом з тим співчуттям. У кожному з них також  щира вдячність українському народу за згуртованість, за сміливість, мужність і відвагу.  Українці усіх поколінь  розуміють, що це  війна не за території, це війна, яка назавжди поставить на місце країну, яка давно забула, де закінчуються її кордони. Це війна за право існування, за життя, за волю, за незалежність, за Свій шлях, за Україну.  Війна, яка триває століттями, зараз має вирішальний етап.  

  « Війна за Свій шлях» - саме таку назву має  Всеукраїнський  конкурс на написання есе, міський етап якого проходив  у закладах загальної середньої освіти  з 15 вересня по 20 жовтня 2022року. Конкурс проводився  відповідно до плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання на 2020-2025 роки з метою активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді, пошуку та розкриття юних талантів, формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності бути захисником України, брати участь у суспільному і культурному житті країни.

     У  міському етапі конкурсу взяли участь 15 здобувачів освіти початкової, середньої та старшої школи. Усі роботи  заслуговують на увагу, відповідають вимогам конкурсу та критеріям оцінювання.

     Роботи 11 учасників відправлено для участі в обласному етапі конкурсу. Надіємося, що кожна робота буде високо оцінена членами журі.

Бажаємо  учасникам перемоги в конкурсі, а усім нам найшвидшої перемоги в цій страшній війні.

    «А ми обов’язково переможемо. Ми доведемо, що ми найсильніший народ, у нас найкраща країна, ми повернемо своє, ми відбудуємо зруйноване мордором. Ми витримаємо, ми не впадемо на коліна.», - написали у своїх творах діти.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь