Чуднівська громада

Житомирська область

« В НАС ЄДИНА МЕТА – УКРАЇНА СВЯТА, НЕЗДОЛАННА НІКИМ І НІКОЛИ!»

Дата: 22.11.2022 08:48
Кількість переглядів: 316

Під  таким  гаслом   у закладах  загальної  середньої  освіти  пройшов місячник  шкільних  бібліотек. Його  проведено в рамках  Всеукраїнського  місячника, який  традиційно ми відзначаємо в жовтні. Проведення місячника у цьому році, як і весь освітній процес у нашій державі, кардинально відрізняється від попередніх років. Адже ми живемо і працюємо в умовах жорстокої війни, у часи, коли Україна перебуває у  протистоянні з однією з найпотужніших армій світу.

Ця війна, як ніколи, згуртувала українську націю, мобілізувавши весь її потенціал на відсіч ворогу. Вона торкнулася кожної української родини, стала частиною життя кожного з нас, а перемога у ній – стала спільною метою всього українського народу. Усі зусилля нації спрямовані на Велику Перемогу і кожен воює з ворогом на своєму фронті: воєнному, волонтерському, медичному,вчительському…І  невипадково гаслом місячника  шкільних  бібліотек є слова «В НАС ЄДИНА МЕТА – УКРАЇНА СВЯТА, НЕЗДОЛАННА  НІКИМ  І НІКОЛИ!».

Місячник  у  закладах  освіти проходив  з  01 по  31 жовтня  2022 року. До  його проведення активно долучилися шкільні бібліотекарі, педагогічні колективи та учні 14 закладів загальної середньої освіти громади. В ході місячника були проведені заходи: круглий стіл «Українська сучасна література як засіб патріотичного виховання молоді», книжкові виставки в бібліотеці, години спілкування, перегляд відеоролика  «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!», презентації книг, конкурс буктрейлерів «Україна бажає миру», акції «Підтримай захисника – підтримай Батьківщину», «Подаруй книгу воїну», віртуальні екскурсії "Незвичайні бібліотеки світу", бесіди « Мій внесок у перемогу України над ворогом», виготовлення  патріотичних саморобок для захисників України «Подарунок для героя», тематичні виставки «Пам’ять про війну – зброя проти війни», «Козацька Україна», «Хто ми? Звідки родом?», «Рідний край – Житомирщина», мовно-літературні ігри типу «Цікаві факти про українську мову», «Мандрівка в Країну писемності», «Українські прислів’я та приказки», години шани «Пам’ять про героїв – у наших серцях», виховні години  «В нас єдина мета – Україна свята».

У всіх закладах загальної середньої  освіти  Чуднівської міської ради були проведені змістовні  бібліотечні уроки, під час яких бібліотекарі продемонстрували професійні вміння та навички організації роботи з дітьми.

Заслуговують на увагу організація  місячника у Чуднівському  ліцеї №2  та Красносільській гімназії ( шкільні  бібліотекарі Колотова – Данилко І. В.)  та  Дубенюк І. А.).

В ході  місячника  було  проведено  міські  конкурси малюнків  та    віршів.

      На міський конкурс малюнків «Війна очима дітей» подано 16 малюнків. Переможцями стали учні Великокоровинецького ліцею Шатило Ілона (6 клас), Законова Ангеліна (10 клас), Ільченко Карина (10 клас),роботи  яких  відзначаються технікою  виконання  та  оригінальністю.

       У міському  конкурсі віршів «Моя незламна Україна» взяли участь читці з Чуднівського ліцею №2, Вакуленчуківського ліцею, Стовпівської гімназії, Бабушківської філії КЗ «Чуднівський ліцей», Великокоровинецького ліцею,Дідковецької  гімназії. Переможцями визнано ученицю 8 класу Бабушківської філії КЗ «Чуднівський ліцей» Черниш Яну,ученицю 6 класу Чуднівського ліцею №2 Семенюк Алісу, ученицю 7 класу  Бабушківської філії КЗ «Чуднівський ліцей» Булич Аріну. 

Переможців конкурсів нагороджено дипломами КУ «Чуднівський міський центр професійного розвитку педагогічних працівників». 

Кожен з нас має робити надалі все, аби наблизити час Перемоги, час Миру. Ми, Українці – вільний і незламний народ, який ніхто не зможе поставити на коліна, тим більше зламати  дух майбутнього нашої країни – нашу молодь! Проведення  місячника шкільних бібліотек – це внесок бібліотекарів, педагогічних  працівників та учнів  у  наближення  Перемоги  нашої  держави  над  ворогом.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь