Чуднівська громада

Житомирська область

У ЧУДНОВІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 26.11.2022 17:35
Кількість переглядів: 316

 Традиційно в кінці листопада ми згадуємо ціле покоління людей, яких безжально винищили. Ми вшановуємо пам'ять заморених голодом у 1921−22 роках, 1932−33 роках, 1946−47 роках. Ці три голодомори винищили практично все українське село, весь той генофонд нації, який би мав зробити поступ вперед — до свободи, життя, волі, стояти і боротись за вільну Україну. 

 Сучасна російсько-українська війна – це ще одна спроба скорити нашу країну. Намагання знищити енергетичну інфраструктуру країни-це черговий акт геноциду росії проти українського народу в ХХІ столітті. На окупованих територіях рашисти знову знищують пам’ятні знаки, меморіальні таблички, музейні експонати про ті страшні часи.

25 листопада у Чуднові біля пам’ятного знаку відбулось вшанування жертв голодоморів.  У якій взяли участь секретар міської ради Олена Яременко, заступник міського голови Ірина Кухар, працівники міської ради та культури.

 Учасники заходу вшанували пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятного знаку. 

   Наш обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про всіх, хто 90 років тому не дожив, не долюбив…Це пам’ять про живих і ненароджених. Ніхто не має про це забувати. Нехай пам’ять про всіх невинно убієнних живе в наших серцях та гуртує у спільній боротьбі за свободу та гідність українського народу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь