Чуднівська громада

Житомирська область

До Міжнародного дня людей з інвалідністю 84 жителя Чуднівської громади отримали продуктові набори

Дата: 06.12.2022 10:53
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

3 грудняМіжнародний день людей з інвалідністюабо як ще його називають День людей з обмеженими фізичними можливостями, який встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, що закликала держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з обмеженими фізичними можливостями і їх участі в житті суспільства, привертає увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. 

Рішенням виконавчого комітету Чуднівської міської ради затверджено план заходів щодо посилення соціального захисту людей з обмеженими фізичними можливостями, що проживають на території громади. Одним із пунктів плану є надання матеріальної допомоги найбільш потребуючим громадянам з обмеженими фізичними можливостями. 84 жителям громади надано матеріальну допомогу у вигляді продуктових наборів. 

Всі люди мають різні порушення здоров’я в якийсь момент в їхньому житті. Різниця в тому, що в більшості випадків погіршення  здоров’я не заважає тій чи іншій людині функціонувати, бути залученим або брати участь в житті  спільноти. Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями дотримується своєї переконаності в тому, що людина за своєю природою хоч і має певну ваду, але вона НЕ є особливістю людини чи недоліком.

Відзначаючи Міжнародний день людей з інвалідністю, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до людей з інвалідністю визначає ступінь цивілізованості суспільства. В Україні таких людей проживає близько 3 мільйонів і вони вимагають до себе підвищеної уваги. Ліки, продуктові набори, пільги на медичне обслуговування, пенсії і дотації, спеціально оснащені будівлі, транспорт – це все потрібно людині з обмеженими можливостями.

Але не будемо забувати про головне – найбільше, чого потребують такі люди – це наша увага та розуміння. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть громадяни, які потребують нашої допомоги та уваги. У цей день хочеться побажати їм мирного неба над головою, теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я. Надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам побільше душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи.

             Не забувайте, що головне у людині – це світла душа та її добре серце! 

Фото без описуФото без описуФото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь