Чуднівська громада

Житомирська область

День пам’яті загиблого воїна АТО Василя Законова

Дата: 07.02.2023 16:51
Кількість переглядів: 466

 

  7 лютого 2023 року минають 8 роковини з моменту загибелі українського Героя, військовослужбовця, командира 3-го відділення 2-го взводу 2-ї роти охорони 1-го батальйону охорони 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, молодшого сержанта Василя Законова

  Василь Ігорович Законов народився 9 травня 1992 року в місті Свердловськ (з 2016 року – Довжанськ) Луганської області. Українець. З 1997 року разом з родиною мешкав у селищі Великі Коровинці Чуднівського району Житомирської області. У 2008 році закінчив 9 класів В.Коровинецької ЗОШ, потім – Бердичівський коледж промисловості, економіки та права (місто Бердичів Житомирської області).

  15 травня 2013 року Чуднівсько-Любарським об’єднаним районним військовим комісаріатом Житомирської області призваний на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Потім продовжив військову службу за контрактом на посаді командира 3-го відділення 2-го взводу 2-ї роти охорони 1-го батальйону охорони 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України (військова частина А0139, місто Київ).

З 1 грудня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за місто Дебальцеве Донецької області.

  7 лютого 2015 року базовий табір 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу в районі міста Дебальцеве Донецької області зазнав обстрілу з ракетної системи залпового вогню «Град» російсько-терористичних збройних формувань. Один з осколків залетів у намет, де знаходився молодший сержант Законов, внаслідок чого військовослужбовець отримав смертельне поранення, від якого помер.

   Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (23.05.2015; посмертно)

 Сьогодні, 7 лютого, у селищі Великі Коровинці відбулось покладання квітів до могили загиблого героя та дошки пам’яті. Присутні хвилиною мовчання вшанували його пам’ять.

 Василь Законов назавжди залишиться в серці кожного з нас як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України. Вічна слава герою-земляку!

Світла пам’ять та вічна пам’ять Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь