Чуднівська громада

Житомирська область

РІЧНИЦЯ ПОЧАТКУ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ ВІД РАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

Дата: 04.04.2023 14:31
Кількість переглядів: 188

У кінці березня - на початку квітня український народ відзначає першу річницю початку визволення українських земель від рашистських загарбників.

Повномасштабне збройне вторгнення російської федерації на територію України 24 лютого 2022 року стало логічним продовженням загарбницької війни проти України, яку москва розпочала дев’ять років тому з окупації Криму.

Єдність українців забезпечила успіх захисту держави з перших годин 24 лютого. Відзначаємо зусилля усіх, хто захищав державу чи допомагав це робити. Визволення півночі держави та стійкість України загалом були забезпечені, зокрема, завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу тощо. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала справді народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі.

Річниця початку визволення українських територій – це свідчення вражаючих успіхів наших сил оборони в бою зі значно переважаючим та добре озброєним противником, безпрецедентної сили духу Українського народу, його стійкості, сміливості, єдності у боротьбі з підступним ворогом.

Говорячи про звільнення Півночі, не забуваємо про те, що оборона нашої держави тривала на багатьох напрямках. Героїчна оборона на Харківщині і на Донбасі, на Півдні, на землі і на морі дала можливість Силам оборони і безпеки України діяти на Півночі. Битви на Півночі та звільнення північних регіонів – це частина загальної оборонної операції України, і героїзм та стійкість кожного нашого воїна стали частиною оборонного успіху України навесні 2022 року на Півночі держави.

Саме в Україні була знищена давня світова ілюзія про росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.

Цивілізований світ впевнено став на бік України. Про це свідчить потужна підтримка України міжнародним співтовариством, а також визнання міжнародною спільнотою того факту, що сьогодні Україна стоїть на захисті єдиної, демократичної Європи, основоположних цінностей цивілізованого світу.

Необхідні спільні зусилля України і цивілізованого світу щодо міжнародного засудження організаторів і виконавців злочинів проти людяності, належна правова та політична оцінка дій країни-агресора російської федерації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь