Чуднівська громада

Житомирська область

Відбулася чергова 25-та сесія Чуднівської міської ради

Дата: 09.05.2023 12:00
Кількість переглядів: 710

Фото без опису5 травня під головуванням міського голови Віталія Войтка відбулася чергова 25-та сесія Чуднівської міської ради восьмого скликання, на порядок денний якої було винесено майже півтори сотні проєктів рішень.

 У пленарному засіданні взяли участь 21 депутат з 26 обраних, депутат обласної ради Ігор Лукашенко, начальник третього відділу Житомирського РТЦК та СП  Олег Клок, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату міської ради, представники правоохоронних органів.

Сесія була розпочата звітуванням роботи старост громади за 2022 рік.

У ході пленарного засідання депутати проголосували за внесення змін до ряду програм, затверджено статути комунальних підприємств та установ.

Депутатським корпусом також було затверджено Програму забезпечення перебування внутрішньо переміщених таабо евакуйованих осіб у тимчасових пунктах проживання  та місцях перебування  на території Чуднівської громади на період воєнного стану. Для здійснення першочергових заходів з реалізації цієї програми передбачається виділення коштів з місцевого бюджету у сумі 200 тис. грн.

Крім того, виділено кошти в сумі 3 млн 500 тис. грн з бюджету на проведення поточного ремонту доріг громади, на благоустрій населених пунктів 2 млн грн,  на підтримку військових частин 2 млн грн.

В ході засідання були розглянуті питання щодо ліквідації малокомплектних навчальних закладів, а саме: Дідковецької, Красногірської та Стовпівської гімназій. Але результатами голосування рішення не були прийняті. При розгляді питання щодо закриття Красногірської гімназії були присутні вчителі та батьки учнів цієї гімназії.

Міський голова та депутати уважно вислухали усі зауваження і пропозиції вчителів та батьків, зазначивши, що зменшення кількості сільського населення – це світова тенденція, яка пов’язана з технічним прогресом та іншими змінами у суспільстві. «Мені дуже боляче говорити про закриття навчальних закладів. Але є обставини, які нам не під силу змінити», - сказав Віталій Войтко.

Також звертаємо увагу, що малокомплектні навчальні заклади потребують додаткового фінансування лише на заробітну плату педагогічних працівників до кінця року на суму 6 млн грн, які не передбачені витратами бюджету Чуднівської громади. Станом на сьогодні у 2023 році освітні заклади вже отримали коштів на оплату заробітної плати 1,35 млн грн з міського бюджету, які могли б бути направлені на покращення матеріальної бази спроможних навчальних закладів. Слід зазначити, при розрахунку освітньої субвенції, кількість учнів у класах яких наповнюваність менша ніж 16 осіб фінансування з державного бюджету не здійснюється.

Також розглянули низку земельних питань та питань комунальної власності. Зокрема розглядалося питання щодо виділення коштів на закупівлю ультразвукових відлякувачів птахів у парку, але більшість присутніх депутатів не підтримали.

За підсумками роботи сесії депутатами були розглянуті інші важливі питання життєдіяльності громади, з якими детально можна ознайомитись у розділі «Офіційні документи».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь