Чуднівська громада

Житомирська область

Історія вишиванки у день музею: представники Чуднівської громади відвідали місцевий музей

Дата: 18.05.2023 16:00
Кількість переглядів: 400

Фото без описуВишиванка – це наш генетичний код, оберіг, наша гордість. Символ нашої невмирущої культури та автентичності, що в умовах війни набуває особливого значення. Символічно, що цього року День вишиванки та Міжнародний день музеїв припали на одну дату, адже головна місія музейних працівників – зберігати та популяризувати унікальні духовні надбання нашого народу, одним із яких є й українська вишиванка. Саме в музеях концентрується пам’ять народу та його історико-культурні реліквії, а вишиванка з давніх-давен є головним атрибутом нашої культурної спадщини. 

Символічно, що представники Чуднівської громади у Міжнародний День вишиванки відвідали Великокоровенецький краєзнавчий музей, який минулого року відсвяткував 35-річчя з дня заснування. Директорка музею провела екскурсію та продемонструвала вишиті весільні сорочки та рушники з різних регіонів України віком понад 150 - 300 років, які передавалися у спадок від матері до доньки, від свекрухи до невістки.

«Я пишаюся, що сьогодні ми відзначаємо саме МІЖНАРОДНИЙ день вишиванки! Український національний одяг об’єднує українців по всьому світу!» - сказав міський голова Віталій Войтко.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв в російсько-українській війні.

Міський голова Віталій Войтко вручив грамоту директору музею Охман Зої Володимирівні за сумлінну працю та внесок у розвиток музею.

 «Як відомо, народ, який не вивчає і не плекає свою історію – не має майбутнього, а музеї – безцінні скарбниці історії, які ми повинні берегти і примножувати їхні здобутки» - зазначив голова.

В селищі гостинно зустріли гостей.

Місцеві аматори подарували гарний настрій святковими піснями.

Великокоровинецький музей радо запрошує жителів громади та гостей разом з родинами доторкнутись до джерел історії нашого краю. Давайте берегти культурну спадщину українського народу та наближати перемогу разом!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь