Чуднівська громада

Житомирська область

Відбулася перша робоча зустріч з представниками громадської спілки "Українська Мережа за права дитини".

Дата: 06.07.2023 09:57
Кількість переглядів: 383

    Фото без опису20 червня завершився відбір до участі у проєкті «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді». Серед 14 громад, що пройшли всі відбіркові процедури та стали переможницями конкурсу – дві громади з Житомирщини: Чуднівська та Тетерівська.
      4 липня 2023 року відбулася перша робоча зустріч з представниками громадської спілки "Українська Мережа за права дитини".
    Зустріч була спрямована на обговорення цілей, наповнення та команди проєкту. Представники громади мали можливість ознайомитися з важливими деталями проєкту, а також познайомитися один з одним та представниками грантодавця.
     У ході конструктивного обговорення було наголошено на важливості вдосконалення соціальних послуг у громадах для задоволення потреб дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, незалежно від їх форми влаштування. Ця мета буде досягнута шляхом дослідження передумов для зміни системи бюджетного фінансування, підвищення обізнаності посадових осіб місцевого самоврядування та громадськості у сфері охорони дитинства, забезпечення їхніх прав та розвитку послуг у громадах.
     Очікуваними результати роботи проекту є:
🔹Зміна законодавства у сфері фінансування догляду і виховання дітей позбавлених батьківського піклування.
🔹Перезавантаження реформи деінституалізації в Україні – створення умов для реалізації права дитини, позбавленої батьківського піклування на сімейне виховання – «догляд і виховання в сім’ї,  послуги – в громаді».
🔹Створення підґрунтя та стимулів для впровадження/розвитку соціальних послуг для дітей і сімей з дітьми в громадах.
🔹Забезпечення існування єдиної державної системи захисту прав дитини з чіткими повноваженнями та відповідальністю посадовців місцевого самоврядування.
🔹Розширення можливостей членів громад для посилення діалогу «громада-влада» та створення сприятливого зворотного зв’язку – «влада – громада».
 ❗️ Цей захід проводиться Громадською спілкою “Українська мережа за права дитини”, в рамках проєкту “Гроші для дитини, дитинство в сім'ї, послуги в громаді”  та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримці через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь