Чуднівська громада

Житомирська область

Простір для ветеранів, захисників та їх рідних

Дата: 20.11.2023 08:37
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

Розпорядженням міського голови Віталія ВОЙТКА  від 08.09.2023 року №100 в Чуднівській громаді створено ветеранський хаб (простір) для надання допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової служби під час воєнного стану за станом здоров'я – на підставі висновку  (постанови) військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку з метою отримання освітніх послуг, медичної  та психологічної допомоги щодо працевлаштування, соціальної адаптації, соціального захисту та інших потреб при КУ «Центр надання соціальних послуг».

Ідея створення ветеранського хабу(простору) в Чуднівській територіальній громаді виникла у зв'язку із великою кількістю мобілізованих жителів населених пунктів громади в ЗСУ через широкомасштабне вторгнення рф на територію України.

Ветеранський хаб буде відігравати важливу роль у наданні підтримки та допомоги ветеранам війни та їх сім’ям. Простір стане місцем, де вони зможуть звернутися за допомогою, порадою та підтримкою у будь-який час, знайдуть співрозмовників, які розуміють їхні переживання та потреби. Тут спеціалісти нададуть психологічну підтримку, допоможуть у вирішені правових питань шляхом надання правової інформації, консультації, роз’яснень тощо. Простір співпрацює з установами, організаціями різних форм власності та включає питання перехідного періоду від військової служби до цивільного життя ветеранів, навчання, освіта, перекваліфікація, працевлаштування, започаткування та розвиток власної справи ветеранами або членами їх сімей, питання підготовки суспільства до повернення ветеранів у громаду та їх всебічна підтримка.

Ветерани війни та їх родини заслуговують повної вдячності та підтримки. Вони віддали свої сили, здоров’я і, на жаль, життя, аби ми могли жити під мирним небом. Тому відкриття таких хабів є тільки початком у питаннях надання всебічної підтримки та допомоги нашим захисникам та захисницям. В подальшому будуть напрацьовуватися різні новітні методи  роботи з ветеранами.

Головна мета: створення умов для успішної соціалізації ветеранів війни, повернення їх до активного суспільного життя.

Напрямки роботи:

-надання  психологічної допомоги;

-надання правової допомоги;

-проведення заходів для підвищення  професійного  рівня, профорієнтації;

-інформування про пріоритетні умови в громаді для створення і розвитку бізнесу ветеранами та їх сім'ями;

-організація занять спортом та проведення фізкультурно-спортивної реабілітації, оздоровлення ,відпочинку та дозвілля.

Ветеранський простір організований на базі приміщення Центру надання адміністративних послуг за адресою: м.Чуднів, вул.Героїв Майдану, 146, ІІ поверх.

Чуднівська міська рада вдячна усім, хто долучається до цього проекту та надає свою підтримку. Ваші знання, досвід та вміння впливатимуть на розвиток та покращення роботи ветеранського хабу. Тож закликаємо усіх до співпраці в рамках реалізації ветеранської політики у громаді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь