Чуднівська громада

Житомирська область

ДСНС інформує: Несправне пічне опалення - причина пожежі

Дата: 05.12.2023 14:33
Кількість переглядів: 77

Фото без опису 

Практика засвідчує: щорічно з настанням холодів посилюється небезпека збільшення кількості пожеж у житловому секторі.  Під час опалювального сезону найпоширенішою причиною, що призводять до пожеж, є порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення.     
           Гіркий досвід свідчить, що саме недбалість наших громадян,  порушення елементарних правил пожежної безпеки призводить  до того, що вогонь знищує матеріальні цінності,  житлові та господарські будівлі і часто забирає людські життя.
Лише з початком опалювального періоду на території Чуднівської громади зареєстровано 9 пожеж, із них 1 на обєкті. 
 Так 26 листопада  о 20 год. 08 хв.  надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку за адресою: с. Пилипівка,  черговий караул  19- ї державної пожежно – рятувальної  частини прибувши на місце пригоди  побачив, що вогонь уже повністю охопив увесь будинок. 
Внаслідок пожежі вогнем знищено дерев'яний житловий будинок та майно домашнього вжитку. 
Шановні жителі громади, триває опалювальний період і всі ми обігріваємо свої житлові будинки, квартири  за допомогою пічного опалення, газових котлів  чи обігрівальних електроприладів.  
Для того, щоб не допустити пожежу під час опалювального періоду необхідно дотримуватись елементарних вимог пожежної безпеки, а саме: 
- печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій, що відповідають вимогам будівельних норм;
- підлога з горючих матеріалів повинна захищатися під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7x0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі;
- відстань від печей до товарів, стелажів, шаф та іншого обладнання повинна бути не менше 0,7 м, а від топкових отворів - не менше 1,25 м.
- на горищах усі димові труби і стіни, в яких проходять димові канали, повинні бути відштукатурені та побілені, а також перевірені на тягу;
- газові плити у приміщеннях слід установлювати, як правило, біля стін (перегородок) з негорючих матеріалів на відстані не менше 0,06 м. від них;  
- установлення газових проточних водонагрівників потрібно передбачати на стінах (перегородках) з негорючих матеріалів;
-  меблі та інші вироби з горючих матеріалів слід установлювати не ближче 0,2 м.  від газових приладів;
- не застосовувати вогонь для виявлення витоку газу з газопроводів, а також не користуватися газовими пальниками й приладами в разі їх несправності або несправності газопроводів та арматури.
Виявивши у приміщенні запах газу, слід негайно припинити його подавання, викликати аварійну газову службу за номером 104 і провітрити приміщення. До усунення несправності у приміщенні забороняється застосовувати відкритий вогонь, вмикати та вимикати електроприлади.

Бережіть свої помешкання від пожеж, а при її виникненні  необхідно негайно викликати  пожежно-рятувальну службу  за номером 101.
Лише дотримання правил пожежної безпеки дозволить Вам запобігти нещастю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь