Чуднівська громада

Житомирська область

Українці, які виїхали з небезпечних територій та отримали статус внутрішньо переміщених осіб, часто отримують благодійну допомогу від міжнародних організацій.

Дата: 05.12.2023 14:47
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Чуднівська ДПІ звертає увагу громадян , що відповідно до п.п. 165.1.56 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума благодійної допомоги, яка виплачена міжнародними благодійними організаціями, перелік яких визначається Кабміном на користь:

  • фізичних осіб, які мешкають (мешкали) на території населених пунктів, де проводилася АТО, та/або вимушено покинули місце проживання у зв’язку з проведенням АТО в таких населених пунктах та взяті на облік як ВПО;

  • фізичних осіб, які мешкали на території АР Крим та вимушено покинули місце проживання у зв’язку з тимчасовою окупацією території України та взяті на облік як ВПО;

  • фізичних осіб, які мешкають (мешкали) у населених пунктах, на території яких проводяться (проводилися) бойові дії під час дії воєнного, надзвичайного стану, та/або вимушено покинули місце проживання (тимчасово переміщені особи), у зв’язку з форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили) у тому числі у зв’язку із введенням воєнного, надзвичайного стану, підтвердженими у встановленому законом порядку.

Окрім того, відповідно до п.п. 170.7.2 п. 170.7 ст. 170 Податкового кодексу України не включається до оподатковуваного доходу цільова або нецільова благодійна допомога, що надається платнику податку, який постраждав внаслідок збройної агресії РФ у період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану.

Таким чином, дохід у вигляді благодійної допомоги, отриманої від благодійних організацій на користь ВПО та інших осіб, зазначених вище не підлягає оподаткуванню. Відповідно подавати декларацію також не потрібно.

 

                              Чуднівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь