Чуднівська громада

Житомирська область

Закотилась за обрій зірка Юрія Гайдаша

Дата: 21.12.2023 11:54
Кількість переглядів: 149

Фото без опису Життя, мов спалах. Живеш, працюєш, радієш, хвилюєшся, переймаєшся проблемами, плануєш на завтра, а його, завтра, може і не бути. Сталося те, у що важко повірити. На 67-ому році життя відійшов у Вічність патріот нашого краю, краєзнавець, чудова людина, відповідальний, знаючий працівник органів місцевого самоврядування та органів правосуддя, гарний сім’янин, людина доброї та щирої душі Юрій Захарович Гайдаш. 

Важка хвороба і невблаганна смерть обірвала життя обдарованої, світлої людини. Його життя скінчилося так несподівано та раптово. Рідні всіма силами намагалися його врятувати. Але, на жаль…

 Юрій Захарович народився 6 травня 1957 року в селищі Іванопіль. Згодом родина переїхала в Чуднів, де він закінчив середню школу. Юрій був розумним, знаючим та прагнув до пізнання.

 Після служби в армії працював на меблевій фабриці.

У 1985 році закінчив навчання у Київському державному університеті ім. Т.Г. Шевченка, здобувши омріяну спеціальність «Правознавство».

 Понад 35 років свого життя віддав Юрій Захарович роботі на посадах в органах місцевої та державної влади та правоохоронних органах.

 У 80-их роках займав посаду голови Чуднівської селищної ради, потім працював слідчим прокуратури району, з 1993 по 1998 роки – голова Чуднівського районного суду, далі – на державній службі в Чуднівській райдержадміністрації та управлінні юстиції.

 З 2006 року понад десять років працював на різних посадах у Чуднівській селищній, а згодом міській радах. Він завжди був прибічником правди, виваженості та твердої власної позиції.

  У 2017 році з посади заступника міського голови пішов на заслужений відпочинок.

Де б не працював Юрій Гайдаш, всюди його поважали, шанували та прислухалися до його думки. Це була сильна, вольова натура.

Почувався впевнено, адже завжди поруч була надійна помічниця, його дружина Ганна Володимирівна. Разом вони виховали двох синів – Віталія та Андрія, дочекалися трьох онуків.

 Юрій Захарович запам’ятався нам інтелектуальною, всебічно розвиненою людиною, невтомним дослідником рідного краю, адже був одним із найвидатніших краєзнавців Чуднівщини. Він годинами міг розповідати історичні факти, моменти про Чуднів, його людей. 

 Юрій Гайдаш є автором прапору Чуднова, герба Чуднівського району, завдяки йому чимало вулиць міста перейменовано та дано історичні назви.

  Він любив писати байки та входив у членство літературно-мистецького об’єднання «Джерело», засідання, заходи  якого ніколи не пропускав. 

  Можна ще багато перераховувати добрі справи нашого земляка.

  Коли помирає людина, світ стає біднішим, бо втрачає те, чим вона жила, як сприймала все, хто і що її оточувало, чим багатою і щедрою була її душа. Боляче. Невимовно боляче говорити та писати про Юрія Захаровича Гайдаша. Ще на одну людину, що творила іншим добро, додавала впевненості, підтримку, поменшало на цім світі. Важко це усвідомлювати.

Хай Небесна благодать дарує йому Царство Боже і буде нетлінною пам'ять на землі.

У ці скорботні дні висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким покійного. Світла пам'ять про чудову людину завжди житиме в нашій пам’яті.

 

Фото без опису


 

Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція "Чуднів і край в контексті історії малих і середніх міст Волині", Чуднів, 7-8 вересня 2016р.

Фото без описуЗустріч письменника А.С.Сірика із земляками 10.11.2016р. в м.Чуднів

Фото без описуОбжинкове свято в м.Чуднів 02.09.2011р.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь