Чуднівська громада

Житомирська область

#Ти як? «Стежка ментального здоров’я» у Чуднівській громаді

Дата: 15.01.2024 13:25
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

Проблема захисту ментального здоров’я надзвичайно загострилася з початком повномасштабної війни. Дбати про своє ментальне (або психічне) здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне, тому що саме психічне здоров’я дозволяє повноцінно жити, реалізувати свій власний потенціал та справлятися із життєвими стресами, продуктивно і плідно працювати, а також робити внесок у життя своєї спільноти.

Тривалий стрес виснажує нас і на фізіологічному, і на емоційному рівнях. Ми чутливіше та гостріше реагуємо на подразники, збільшується тривожність, рівень страху; ми постійно сконцентровані та в очікуванні чогось, а це виснажує організм; ми стаємо апатичними, депресивнішими, менш терпимими, менш емпатичними, гірше регулюємо свою поведінку.

9 січня в Чуднівському міському будинку культури, в межах інтерактивного івенту «Стежка ментального здоров’я у Житомирському районі», майстриня народної творчості, художниця, вчителька образотворчого мистецтва Анжела Хитрич у молодіжному просторі «CHUDNIV HUB» провела для дітей і дорослих майстер-клас з арттерапії «Психологія кольору». Кожен учасник, прослухавши мелодію – веселу, тужливу, мінорну чи бадьору, повинен був зобразити свої відчуття у кольорі.

Спробували перевірити вплив музики на власні емоції за допомогою кольорових олівців та фарб також працівники Житомирської РВА.

  Пам’ятаємо! Будь-яка ситуація чи період рано чи пізно завершується. Життя продовжується, тому не потрібно ставити його на паузу. Ви маєте право радіти, сміятись, плакати, сумувати, горювати. Не залишайтесь сам на сам із труднощами, багато людей готові допомогти вам.

Бережіть своє фізичне та психічне здоров’я!

 

Відділ культури, молоді та спорту Чуднівської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь